Hockeysäsongen har startat

Nu är det hockey i vår familj igen, ungefär som innan Lukas flyttade till Sollentuna. Nu bor han ju hemma, och efter att ha fått erbjudanden från när och fjärran att spela hockey har han valt att stanna hemma. Spanien, Tyskland, Norge eller Kiruna blev det inte utan vårt byalag här i Sunderbyn och division 2 och med flera av hans gamla hockeykompisar igen. I dag var det matcher i Rosvik och pappan drog iväg tidigt på morgonen till Rosvik som supporter. 
Jag såg fram emot en ensam hemma dag
Om ni följt mig här på bloggen kanske ni minns att vi haft en drös med stora fina granar utanför vårt sovrumsfönster. Nu är de kapade allihopa, ligger i bitar och sörjs av skatorna och mig. Inget jag kan göra något åt, eftersom de stod på vår grannes tomt, men efter 35 år har jag vant mig vid att vila ögonen på dem varje morgon. Som sagt var, inget är för evigt. 
Jag putsade fönstren i alla fall, och bytte gardin. När andra hänger upp lite mörkare gardiner inför vintern gör jag tvärtom, och hänger upp min skiraste och ljusaste gardin. 
Får vänja mig vid öppna landskap nu, då jag vaknar på morgonen. 
Så här såg det ut tidigare, och jag tror att jag är lite av en "Trädkramare" ändå. Först en bild från vår glasveranda en vinterdag,
och från vårt sovrum, kanske en höstmorgon, för något år sedan. 
Badrummet har också fått en genomgång i dag och mörka gardiner blev det här. 
En skön känsla, att ha gjort i ordning lite inför en ny årstid.
Den här färgexplosionen ute är väl ett tecken om något, på att vi har kallare tider att vänta!
Sent  på eftermiddagen kom hockeygänget hem.
Jag dukar enkelt, fixar en riktigt smarrig fisksoppa till middag, med vin i soppan men inget vin att dricka till. Funkar det med. Köpte kolsyrad äppeldryck från Kiviks musteri och den var riktigt god till soppan. 
 
♥ Maria
 

Kommentera inlägget här: