När kylan kom...

I dag har vi haft en kylig dag, och kyligare kan det bli.  Just nu klockan 20.30 har vi -19°. I dag var det brandutbildning på agendan. Förutom allt viktigt man behöver veta om utrymning och olika risker fick vi släcka bränder.
Klädd i min antika dunkappa, duntäckkjol och uggs fick jag testa pulversläckare och den var effektiv. Jag ser ut som en gammal gumma, och det är jag ju, typ :-)
Ulrika fick också spruta pulver på elden. Tänk på ljusen nu i juletid, det är en vanlig brandorsak den här tiden på året. Jag har skaffat mig ljusstakar i mässing och andra eldtåliga material, sedan är ju elektronik en annan farlig sak och braskaminer som man eldar för mycket i. Braskaminer är inte till för att värma hus, då finns risken att huset blir alldeles för varmt fick vi veta.
I går fick alla pedagoger på min skola som undervisar i bild lite extra kompetensutveckling av Lena Norman. En uppskattad eftermiddag med fortsättning nästa tisdag.
Jag har så långa arbetsdagar just nu, och då är det tur att mitt kontor är fräscht och fint. Okej, lite stökigt kanske, men jag har prioriterat annat ;-)
I morgon ska jag göra lite julfint här om jag hinner, och plocka undan alla högar av viktiga kom ihåg.
När jag kom hem möttes jag av detta, en son som gjort upp eld i kakelugnen och låg och läste "Tisdagarna med Morris". Varför han hade mössa på sig och låg i kortkalsonger och läste, ja det var för att han inte hittade sina favoritjeans, när mamman inte var hemma. (De var i tvättmaskinen)
 
♥ Maria