Skidor, älskar det.

Att stå på ett par skidor är bland det bästa jag vet. 
Vi har superfina spår ute på Luleälven. Mötte min granne Viktoria som precis hade åkt då jag var på väg, och fler skidglada åkare i varierande ålder gled fram ute på isen. Måste vara en av de mest skonsamma sätt att motionera på, man får jobba med hela kroppen och risken att skada sig på något vis borde vara minimal. 
 
Efter den här turen blev det ett hett bad, så otroligt skönt. Man blir skönt trött av en sådan dag. Men dagen var inte slut, jag och min man läste en recension av den nya filmen "Andra akten" och bestämde oss hastigt att dra in till stan för att se den på bio. 
Skoj, med filmer där karraktärerna inte är superunga, utan mer eller mindre pensionärer. Filmen är absolut sevärd, och mycket tack vare de duktiga skådespelarna, kanske de bästa vi har i vårt land. 
Frukost och planering av dagen. Såg på Insta att min kusin och hennes man bakat glödkakor till sportlovet. Kanske det är vad vi ska göra en söndag utan annat på agendan.
Sagt och gjort. Slängde ihop en deg, för glödkakor, alltid bra att ha i frysen. Jag hittade inte mitt recept som jag vanligtvis använder så nu blev det ett nytt, och degen blev så kladdig. Kladdig deg gjorde att jag fick ha mer vetemjöl vid utbakningen än annars. Min man gräddade i två stekpannor, då går det som en dans. 
Lyfte upp pelargonier från källaren och har ställt dem ute på glasverandan. Kom på att de kanske ska stå i köksfönstret där det är varmare  tills det dyker upp lite nya gröna skott. Får flytta på dem genast. Glad ändå över att allt grönt ute på glasverandan verkar ha överlevt vintern. På bordet en timjan på stam, den har vi klippt blad i från under vintern och kryddat våra grytor med. 
 
Nästa helg ska jag nog städa upp vår glasveranda så att vi kan börjar hänga där då solen gassar. 
Något att se fram emot, efter en skidtur på isen. 
 
♥ Maria