Åter på jobbet - med fjälluft i lungorna

Jag kan ju ibland välja när, var och hur jag jobbar. I dag skulle jag ha varit ledig, men valde att jobba istället, när jag nu ändå var hemma. Händer inget oförutsett så är jag ledig i morgon istället, eller jobbar bara lite...
 
På skolan var det fem fritidsbarn. Ungefär lika många på förskolan, alltså med andra ord väldigt lugnt. Jag fick träffa Ove som är proffs på skolans ventilation och med sig hade han Tomas som hade något med byggprojekt att göra. Intressant. Några av pedagogerna höll på att rensa, städa och packa inför den kommande ombyggnationen som enligt planerna ska komma igång om drygt en månad. Själv jobbade jag undan massor, för det var ingen som hade tid till att prata med mig. Det blev nästan tråkigt, jag gillar ju att ha galet mycket runt mig, eller lagom mycket...rättare sagt ;-)
 
Nu lite bilder från veckan som var;
Påskaftonen är en alldeles speciell dag för oss i Gränsen. Det händer något hela tiden, hela dagen och långt in på natten.
Vi valde att åka skidor över sjön till Katterjokk för att handla lite på Coop till kvällens middag. Där var det påskkärringar minsann! 
Vår bostadsrättsförening har en liten påskfest mitt på dagen.
Korv som grillas.
Slalomtävling, och vi är lite i underläge redan från början, inte en enda svensk banderoll eller flagga...
Alla barn tävlar av hjärtans lust.
Den norska hejaklacken var taggad till tusen.
Jag och min man hade inte tid att vänta för att se vem som vann, vi skulle ju gå på tur :-)
Vi valde att heja på våra gossar som vi stötte på i backen.
På skoterparkeringen hittade vi Madde och en liten Olivia som var trött och skulle få sova en stund medan hennes pappa åkte skidor i backarna. Här kan man köpa ett lift kort som båda föräldrarna delar på, eftersom de inte kan åka samtidigt, så bra!
På eftermiddagen kom Anita, min svägerska med massor av gott till kvällens middag, bland annat den här goda räktårtan.
Sedan började vi fixa och trixa för att alla skulle få plats till kvällens middag.
Oxfilé och helstekt lamm, var delar av varmrätten.
Till efterrätt, mina nya favorit, Citronsorbé med limoncello. 
Barnbarn som leker mitt i allt.
Den här bilden visar hur det är att bo på liten yta när man är en stor och bullrig familj. Den är ännu bättre om jag hade vågat visa allt, men det vågar jag inte ;-) Jag klippte bort lite...men som ni ser, min bror som precis kommer in och pratar med Axel, på TV - barnprogram som rullar. I köket står Anita och förbereder maten. De som jag klippt bort är den som kommer ut från bastun, nybadad och klär på sig mitt i allt.
Det här är stunder av mitt liv som jag älskar. Min stora familj, prat och skratt och massor av kärlek.
En tradition är fackeltåg ner för Branten. Och sedna massor av fyrverkerier. Någon gång efter midnatt är vi nog väldigt trötta, vi tävlar i musik, någon gör om reglerna i spelet, några är väldigt fyndiga och jag skrattar så jag får kramp. Dags att sova, eller?
Tidigt på morgonen är morfar ute med Axel. Axel har börjat hosta och är inte kry upptäcker vi.
Sedan sover han bort nästa hela dagen, och nästa dag och...
Eftersom han hostar så dant, så får han sova sittande ute i sin mors famn ett tag. Elin hälsar på och vi fikar ute. Färskt bröd kan man ju köpa alla veckans dagar överallt nu för tiden. Även här i Gränsen.
Lite av livet i fjällen.
 
På jobbet idag fick jag tips om att göra en bok av delar av min blogg. Varför inte, men när ska jag ha tid att fixa det?  En regnig dag eller en dag i snöstorm kanske...
 
♥ Maria