Årets sista dag...

Ett år går fort, och varje nyårsafton känns så där både hoppingivande, hopp om ett nytt bra år och samtidigt lite vemodigt. Just för att åren går så fort och för att livet rinner iväg i en sådan rasande fart.
Våra killar gick till final i den här anrika turneringen, och det var 15 år sedan sist Luleå gick till final. Då 1999 när våra gossar föddes. Inte vinst då och inte vinst i går eftermiddag heller.
MODO vann, LHF kom tvåa och Leksand trea av 16 lag och riktigt bra lag. Så med andra ord gjorde killarna en bra insats.
Isak Lundeström fick pris som turneringens bästa forward och en signerad tröja från ...vet inte rikgit från vad. Sebbe, en av våra duktiga målvakter fick också pris.
Och massor med tack till Stefan, Urban, Mattias med fler som gör ett enormt arbete med att coacha våra killar!
Och där i ishallen hängde foton på MODO:s A-lag genom tiderna. Och min man hittade vår goda vän och Sunderbykillarnas tidigare tränare på ett av dem. Han är sig lik, eller hur trots att vatten runnit under broarna sedan den bilden togs.
På vår väg till Fjällräven center gick vi förbi de här rätt så nya husen intill vattnet. Rätt så fint att bo här tyckte vi då, om man vill bo i Ö-vik alltså :-)
Någon frågade mig om vårt hotell här var bra. -Ja, riktigt bra faktiskt. Här, sista frukosten innan semifinalen på morgonen.
Till och med Axel var med oss. Jag fick dock ta några rundor runt arenan med honom, då han ville vidga sina vyer och upptäcka annat än spelet på plan. Alla gulliga föräldrar i laget som gullar med Axel och får honom att känna sig betydelsefull, så som barn ska få känna av såväl sina nära och kära som hela omgivningen. Tack ska ni ha, ni är också värda en medalj!
 
Ja, sedan blev den en löprunda för mig medan vi inväntade finalen. Dagen innan tränade vi på hotellets gym och badade bastu på våning 14 med utiskt över havsviken under. Underbart! Jag känner av lite i mina benhinnor idag, av löpbandet. Nåja, sådant får man ta.
Hemma var vi strax innan midnatt i går och killarna var hemma drygt en timme efter oss. Jag som har en man som sover korta nätter som regel, typ 6 timmar per natt, körde hela vägen hem i bitvis väldigt halt väglag. Själv fick jag sova i bilen vilket gjorde resan lite kortare för mig :-)
Nu ska vi ha en lugn nyårsafton, laga lite god mat och bara vara. Okej, tvätta upp allt, från svettiga underställ till annat som varit med på resan är något som pågår just nu.
 
Känner vi för det, så tar vi bilen in till stan och ser på nyårsfyrverkerierna och lyssnar på vårt kommunalråd som håller tal. Ja, när man har tonårssöner, så känns det bra att åt minstone en av föräldrarna är helt nykter en sådan här kväll.
 
Jag ska försöka få över lite tid till att lägga in någon nyårsbild här innan midnatt och önska er gott nytt år då ;-)
 
Tjingeling!
♥ Maria