Ljuset, ljuvligt!

Det är märkbart, att dagarna blir längre och speciellt nu i slutet på februari känns det så otroligt skönt.
Den här dagen började med morgonmöte och frukost.
Markus i bild har jag varit kollega med för mer än 10 år sedan, och då när jag nyss börjat blogga minns jag att han sa vid en lunch att han endast skulle läsa min blogg om jag skrev något om hockey eller någon anna idrott. Lätt som en plätt sa jag då, jag kan skriva om Luleå hockeys juniorer, hur det går för dem under hockeysäsongen. Det har jag faktiskt gjort, sedan blev det nog en del om Sollentuna och nu om Sunderbyns A-lag. Tråkigt nog hjälpte det inte, han har ändå inte läst den, och han vet inte vad han faktiskt missat 😜.
Skoj, att starta dagen så här. 
Fina Lulebilder på väggen. 
 
På skolan var det godaste fisksoppan till lunch. 
Brödet, alldeles nybakat och vitlökssmör för den som vill. Förstår ni så goda luncher vi har!
Just nu har det blivit väldigt mycket fisksoppa för mig. För i söndags gjorde jag en riktigt god Bouillabaisse, och storkok, för jag trodde att någon, eller några barn och barnbarn kanske skulle dyka upp.
Har klippt in timjan hela vintern från en kruka som jag har på glasverandan. 
Soppan blev perfekt, smakrik och krämig. Eftersom inget barn eller barnbarn dök upp fick vi mat för flera dagar. I dag kom Joel förbi och då tog soppan äntligen slut. 
Det här är teet jag köpt på Åhléns. Ekologiskt, så bra och gott men dyrt. Då jag köpte burkarna var det 50% rabatt. Blev lite misstänksam, i fall det var kort datum, men icket. Så gillar ni te, ett tips!
Lycka, när det börjar spira av grönt i mina krukor ute på glasverandan. Hallonbusken jag köpte i fjol har klarat vintern.
Även rosen skjuter nya skott. Hoppas den blir lite finare än så här då det är dags att ta ut den. 
I går fick vi besök av våra barnbarn och deras mormor Barbro och bonusmorfar Kenneth, skoj. De kom nyss hem från Mexiko och vi fick hör lite om deras resa. 
Min lunchpromenad i dag, i strålande solsken. Men jag vågade mig inte ut på isen. 
Dags att lägga sig, kanske,
är piggare än på länge, kan bero på att jag var på ett yogapsss i kväll. 
 
♥ Maria