Minisemester

Vi kom hem i dag, till lunch med nattåget från Stockholm. Sara från skolan väntade på mig utanför stationshuset, så jag fick skjuts direkt till skolan. På agendan några möten under eftermiddagen. Tur i oturen ändå, att det inte blev någon resa till Italien, för då hade jag semesterdagar att ta ut nu i slutet av november. Att spara några av dessa värdefulla dagar och få lite spridda skurar av ledighet under året är värdefullt för mig. 
 
Vi försöker alltid hitta billiga hotell, men ändå inte billigaste. Nu fick jag och min man två nätter på ett hotell till ett rätt så bra pris, men bytte till ett annat sista natten. Ett som jag bott på massor av gånger under årens lopp. 
Clarion Stockholm, här sov jag första natten ensam och sista natten med min man innan vi åkte hem. Perfekt läge alldeles intill tunnelbanan och allt skoj på Söder. 
 
Det fina med lugna dagar är väl att man kan vara spontan. Jag ville se utställningen med urtjusiga kläder från NK:s Franska damskrädderi. Så på söndagen promenerade vi iväg, för att kanske ta oss till Nordiska museet, men ute ven riktigt isande kalla vindar trots att inte termometern visade på så många minusgrader. Så utanför National museet frös vi lite och min man sa att han gärna tittar in där, och jag som får så bra tips på min skola om allt möjligt, kom precis på att Kicki tipsat om att det blivit så fint här efter den stora renoveringen för något år sedan.  
Vi valde att strosa runt bland verk från sent 1800-tal. 
Att fånga en känsla...
Ljuset i den här bilden som silas ner genom bladverk en varm sommardag väcker både minnen och dofter till liv. 
När vi kände oss nöjda av all konst för den här gången pep vi in i caféet för ett eftermiddagsfika. 
Saffransbulle för den ena, och saffranspannkaka med slånbärssylt för den andra. 
I Kungsträdgården gled folk omkring på skridskor. Vi traskade tillbaka till vårt hotell, det har blivit många steg de här dagarna, mer än 20 000 varje dag. Jag har också kört så där en halvtimme varje morgon på hotellets gym, lite kondition och lite styrka. 
Söndagskvällen, mys på hotellet och en enkel middag på Donken, duger det med ibland. Hur blev det då med Nordiska och NK:s dammode? Ja, fortsättning följer...
 
Maria