Analys...

I två dagar har vi nu gnuggats i att bli duktigare på att analysera. Och som med allt annat i denna värld, så finns det alltid något nytt att lära. 
Folkhögskolan i Sunderbyn.
I pausen efter föreläsningarna och innan middagen promenerade jag hem i sällskap med några kollegor. Det blev en trevlig stund med dem hemma hos mig.
Vi hade allvarliga samtal om livet och...
vårt uppdrag...så knepigt livet ändå kan vara. Och vad är värt vad? Men om man verkligen vill, så kan man hantera det mesta i den här komplicerade tillvaron som tur är. Och man måste ha höga ambitioner, men man måste inte vara bäst i klassen jämt...eller hur? 
Sedan trippade vi tillbaka till Folkhögskolan och kvällens middag. Här var vi glada och lyfte allt roligt vi har i vårt jobb. Så häftigt det är, att få vara delaktig i processer där elever och pedagoger når högre nivåer. Spännande resor vi fått göra, intressanta skolbesök i andra länder, eller i vårt eget lilla land. Och den här riktigt intressanta och viktiga utbildningen vi nu får. Helt plötsligt fanns inget att bekymra sig över. 
Med de duktiga lärarna Olof, Björn och så Mats kommer vi att bli superduktiga på analys!  Och ni ser på bilden att de också var några modiga rektorer från Boden som valde att stanna i Sunderbyn och till och med sova över här. Vi hade spännande samtal med rektorskollegor från Skellefteå, Älvsbyn och Kalix om hur skolstrukturen ser ut hos dem. 
Sedan blev det middag. Astrid fick visa sin fina medalj från Tjejmilen!!! Och vi kom fram till att god fysik gör jobbet lättare ;-)
Jag cyklade hem, sov några timmar och drömde om olika analysmodeller.
 
♥ Maria