Packar

Packar för att tillbringa resten av veckan i Stockholm. Det blir två spännande studiebesök med mina kollegor till att börja med. Något jag ser fram emot, och eftersom jag nu är i Stockholm så stannar jag över helgen så jag hinner träffa vår yngsta son Lukas. Min man kommer ner till helgen och vi ska börja med att åka ut till Sollentuna på fredag eftermiddag för att laga en middag till honom och hans  hockeykompisar Simon, Alfons och Alfons flickvän. Ringde nyss Lukas och frågade om fredagseftermiddagen, fick då veta att vi får sällskap in till city efter middagen med honom och kompisarna som ska ut och roa sig, såklart. Inte är mamma och pappa prio ett en hockeyledig helg i storstan. Hur kunde jag tro något annat 😳
Sollentuna har en egen tidning där de refererar hockeymatcherna. Hittade den här bilden på vår son. Synd att det inte är någon match i helgen säger min man, när han nu ska ner till Stockholm. Bra, tänkte jag för då hinner vi umgås med Lukas, liite i alla fall.  Och hur som haver brukar min tid rinna iväg rätt så snabbt då jag är i Stockholm, finns alltid något jag inte hunnit med då det är dags att åka hem. Pröva nya restauranger är ju skoj, och det ska vi göra varje kväll. Först med mina kollegor onsdag och torsdagkväll och på lördagskvällen med Lukas och mannen min. 
Ute på glasverandan doftar det jul fortfarande. En hyacint och en liten grankvist sprider juliga noter som sipprar in då jag öppnar dörrarna. Hyacinten har blommat i en månad snart, helt otroligt. Ser tyvärr att jag behöver städa här hemma både på verandan och i övriga huset. Men det får bli då jag kommer hem. 
Jag läser nu en ny bok "Och berget skall rämna" av Erika Olofsson Liljedahl. Det är en berättelse som utspelar sig i ett rallarsamhälle efter malmbanan kring sekelskiftet då järnvägen byggdes. Det lilla jag hunnit läsa och min vetskap om hur livet var längs malmbanan då, ger mig en känsla av socialrealism. På hemresan ska jag läsa, eftersom vi valde tåget på söndagkväll. 
På instagram delade jag i dag en strip från DN, om irritationen över dagens mammor och mormödrar som bildbombar instagram med sina barn/barnbarn i alla tänkbara poser. Så ock jag, och jag fortsätter trots vetskap om viss irritation över detta fenomen. För blir man irriterad så kan man scrolla förbi dessa bilder, vilket är en fördel med dessa medier. 😜 Jag har heller inte något emot att se på andras bilder på barn och barnbarn. Hur kan man ha något emot det tänker jag, som hela mitt vuxenliv fascinerats över dessa helt fantastiska små människor som är så gudomligt kloka och fina!!!
 
Om någon noterat att jag har sämre kvalité på bilder i min blogg nu mot tidigare, så är det helt sant. Min fina kamera har fått ett fel, och jag ska ta med mig den till Stockholm. Har hittat ett ställe där man kan lämna in sin kamera för service, så bara jag hinner och hittar dit...så kommer bilderna här att hålla högre kvalité!!!
 
♥ Maria