Vårvinter...

Nu händer det massor utomhus, men inte med grönskande gräsmattor och blomknoppar. Här uppe hos oss är det snösmältningen som ger oss hopp och lite förtvivlan. Så här såg det ut runt hela min skola en dag. Många glada barn som testade sina stövlar och bara råkade få vatten som sipprade in.
Gatubrunnarna låg under is och snö och inget flöde. Vi ringde och skickade felanmälningar och så småningom, någon gång under kvällen kom någon och fixade allt. Så skönt för oss vuxna och lite trist för de barn som gäna tar ett mer eller mindre frivilligt dopp. Själv fick jag vada i vatten för att ta mig in i min bil den eftermiddagen. Skinnkängor som fick stå ut och lite blöt om fötterna blev jag men jag ville hem.
I går hade jag ett race i mitt hem. Från övervåningen städade jag järnet och ner till glasverandan.
Dags att röjja där och öppna upp för alla fina varma dagar vi har att se fram emot. 
Jag är inte klar där än, ska fortsätta i dag, men jag fick klart så långt så att vi kunde äta middag där i går. Jag valde en löprunda i går, istället för att städa klart allt 😅
Torra vägar och helt magiskt att få komma ut i solsken.
På fredagseftermiddagen var jag hos min gulliga frisör Ann-Sofi på Stil & Form i Luleå.
Hon fixade mitt hår och jag fick en stunds skön avkoppling i frisörstolen. 
Gummistövlar, efter torsdagens sjöar runt skolan,  såg till att vara förberedd på det värsta. Tekniska förvaltningen i vår kommun är duktiga på att åtgärda alla möjliga scenarior som uppstår, så jag hade med facit i hand klarat mig utan stövlar. 
Intill hennes frisering ligger Hemmagastronomin.  Jag kilade in där innan jag åkte hem, och köpte med en påse med gottgott. Vi hade lite kvar att smaska på även på lördagskvällen.
(Jag är inte sponsrad ;-)).
Nu ska jag fortsätta med mitt fix här hemma, och sedan i kväll blir det ett pass i sporthallen här i byn, svettigt värre men ack så välbehövligt.
 
♥ Maria