Min coola faster

Min faster har alltid betytt såå mycket för mig. Självklart för att hon var så engagerad i mig och min bror då vi var små. Jag minns att jag var ledsen då hon flyttade till Västerås 1970. Ni vet känslan av att hon flyttade till andra sidan jordklotet, för då kändes det så.
I dag är hon 87 år, och har själv fixat allt med flytt från Västerås till Boden för en vecka sedan. Hon har sålt sitt hus, bokat flyttfirma, tömt och rensat ut huset innan flyttfirman kom. Köpt en lägenhet i Boden. Sedan tog hon flyget upp själv. Så häftigt!
 
I dag har jag och min man varit hos henne och hjälp till med att packa upp porslin och glas ur flyttkartonger. Jag har flyttat runt på möbler, ställt fram adventsljusstakar och konstaterat att hon tagit med sig för mycket. Hon håller med och vi rensade undan sådant som inte får plats och hade vi haft med oss släp hade vi kört en del till återvinningen. Men det får lösa sig till vekcan som kommer. 
 
Förra helgen när hon kom till Boden var jag i Stockholm, men som tur är har jag kusiner och både en faster och en farbror här som hjälpte till då. Men ni som flyttat vet hur mycket det finns i ett hus, och även om hon rensat hårt så var det ändå liiite för mycket kvar. Det är rätt så skoj, tycker jag att få vara med och möblera och fixa till det när man får förtroendet av någon. När vi jobbat på i någon timme tog vi en kort promenad till hennes nya kvarterskrog för en sen lunch, sedan gav vi järnet i någon timme till innan vi åkte hem. 
 
I bilen hem kom vi, läs jag 😉 på att vi skulle åka in till stan och se en film som jag ville se. Last Christmas, rätt så mysig film enligt mig. Efter filmen kom jag på något superbra, nämligen att vi skulle köpa med oss hem saffranssemlor från Friends.
 Oj, så gott!
Först drack jag mitt vardagste - Earl grey, passar så bra till semlor och annat sött. Efter semlan blev det en kopp julte, som är kryddigt och gott att dricka utan fikabröd. 
En av mina favoritljusstakar hemma är på plats i gästrum nr 1.
Jag har en del att göra här hemma innan det får bli söndag. Gissar att några barnbarn kan komma förbi och då måste tomtenissen hinna flytta in. Några av mina favoritstjärnor är fortfarande försvunna sedan januari, så nu får min man faktiskt söka reda på dem när han vaknat till i morgon. Jag har kvar kartongerna som de alltid förvarats i, men de är tomma...och jag minns att jag sa till mannen att de skulle in i dem då han skulle städa undan allt för snart ett år sedan. Uppenbart är, att han inte gjorde som jag bad honom göra. Voi voi...(finska)
 
♥ Maria