Dagen i dag

Min frukost i dag, rätt så samma lika varje vardagsmorgon. Frukt och bär, till det yoghurt med en klick vaniljkvarg i. Över allt smarrig Granola. 
Onsdagar är Förvaltningsdag för oss rektorer. Vår Verksamhetschef håller i mötet fram till lunch för det mesta förutom en onsdag i månaden då vår skolchef står för agendan. Den sista tiden har en stor del av förmiddagen handlat om Corona och hur vi ska förhålla oss till konsekvenserna av det. 
Förmiddagsfika är väl ändå ett rätt så trevligt påhitt!
Efter lunchen hade vi utbildning i vårt datasystem. Sedan fanns inte tid för eftermiddagsfika, för vi hade uppgifter vi behövde göra tillsammans i vårt team. Så någon gång strax före 17.00 var vi klar och kunde avsluta den här dagen. 
Väl hemma körde jag ett gympapass ensam i vårt vardagsrum. Lite trist att träna så, men det får duga så länge världen är som den är. Fisk till middag och lite lästid för mig.
Jag läser en rätt så rolig bok just nu, och längtar till varenda lässtund. När det blir för mycket allvar i min vardag då väljer jag att läsa lättsam litteratur med mer glädje än elände. Under andra världskriget och åren efter skrevs många roliga och lättsamma böcker. Pippi Långstrump med sitt fantasteri gavs ut 1945 och Ture Sventon kom 1948. Världen behövde sådan litteratur efter alla allvarsamma år. 
Hela min kropp suktar efter något lättsamt och trevligt just nu. Det duger med rolig litteratur ett tag men det räcker inte hela vägen. Både jag och min man är mer extrovert än introvert, så vi försökte bjuda hem alla våra barn i morgon. Det är ju ändå Valborgsmässoafton, men inga majeldar och uppmaningar om att hålla avstånd vad vi än gör. Ingen nappade på det, så jag såg framför mig en kväll vid vår grillplats på gården, jag och mannen ensamma med varsin grillpinne i handen, kanske lite mysigt ändå...😳
Vilken tur då, att vår son Gustav bjöd hem oss i morgon istället! Längtar efter lite barnbarnsgos, men man kanske inte ska gosa alls just nu? Jag lovar i så fall att hålla avstånd till alla och kramas i luften så som Bitte gjorde 😘. 
Gustav och Frida, våra äldsta barn har börjat släktforska lite smått, och Gustav hittade gamla foton på nätet i Övertorneå kommuns fotosamling på min pappas familj 
Min faster till vänster i bild, min pappa 💖 i mitten och farbro Kalle till höger. När jag ser min pappa här på bilden så ser jag några av mina barn i honom. Gissar att bilden kan vara tagen 1936...
 
♥ Maria