Chokladbollar

Jag har fått flera önskemål om receptet på de chokladbollar jag bakade till mitt jobb för så där en vecka sedan drygt. Här kommer det;

Chokladbollar med rom

25 st
Tid: ca 40 min

100 g smör
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
3–4 msk rom eller några droppar romarom
2 1/2–3 dl havregryn
75 g smält mörk choklad + 150 g att doppa dem i

Jag körde allt i min matberedare,  och då är smeten väldigt lös. Jag ställde in allt i kylen i så där en timme kanske. Då är den lättare att rulla till bollar. Sedan fick de stå ytterligare ett tag i kylen innan jag doppade dem i smält choklad. Jag hade en tång som jag doppade dem med, lite småjobbigt och inte så lätt att få dem fina. Lite strössel som dekor innan chokladen stelnar gör dem lite finare.

 Roligt att baka ibland. 
 
I går hade vi personalmöte på jobbet. Många hade inte tid att åka hem och äta middag innan. I skolans värld har vi p-möte på kvällen, för att alla ska kunna delta. På dagtid har vi elever och barn i de olika verksamheterna.
Vi beställde mat och åt i skolans matsal tillsammans innan mötet.
Sedan gnuggade vi värdegrunden i två timmar. När jag kom hem så där strax före  20.00 gick vi raka vägen till våra goda vänner och grattade mannen i huset som hade födelsedag.
En mysig kväll och en trevlig start på den här veckan.
 
♥ Maria