Veckan som var...var intressant!

Min förkylning har inte gett med sig, snarare är jag mer mosig än någonsin. Hur som haver har jag inte gett mig tid till att vara sjuk. Det straffar sig, det vet jag sedan alla mina år. 
Det är fortfarande grönt det som möter mig bakom mitt köksfönster. Rosenhallon, är en väldigt lättodlad sak som ger så mycket grönska och som skjuter upp i höjden så jag kan vila ögonen på den då jag står och plockar vid diskbänken. Fast den här morgonen var kylig, kanske det är dags nu, att göra vinter?
En sen eftermiddag - kväll hade vi nätverksmöte kring Entreprenöriellt lärande och förhållningssätt. Kollegor från grannkommunerna slöt upp på Clarion, och under ledning av Kaarin och Mats, som jag glömde fota. Här på bild Kathrun och Magnus.
Min arbetsgrupp med kollegor från Älvsbyn, Luleå och Skellefteå.
Många klokar tankar som det sattes ord på.
Dem här matteboken fick vi tips om.
Vi blev bjudna på en sen middag, så där vid 20.15 någon gång. Men den var god och det här är efterätten, makalöst smarrig. Några skulle köra hem, till Skellefteå, Piteå och Älvsbyn. Härligt, att ni gav er av hit, och att vi fick möjlighet att träffas, trots att ni har en bit att köra!
Nästa kväll var det föreläsning för Bodens kommuns förskollärare. På Western Farm. 
Margareta Öhman föreläste om hur vi kan hjälpa barn som blir uteslutna ur gemenskapen. Barn som säger om sig själva att de är dumma och att ingen vill vara med dem. Här finns en grupproblematik, som vi måste jobba med. Det är inte någons fel, för hjärnan är inte fullt utvecklad förrän vid 25 år ålder. Så vi kan inte begära att barn ska fixa allt utan vår hjälp.
 
Vi måste finnas vid barnen för att upptäcka allt subtilt som skapar så kallade "dumma barn". Det är när man blir frustrerad över att inte få vara en del i en gemenskap som man gör dumma saker. Hjälpa dem så att de själva kan bidra till att alla blir med i gemenskapen. Barn har ofta kloka lösningar. Läs hennes bok, "Hissad och dissad".
 
En intressant vecka som sagt var, Skolinspektion som intervjuat mig och några kollegor, massor med nya insikter och gamla kunskaper som lyfts fram i dagen. Det är svårt att inte hänga med, då tåget går :-)
 
Jag har köpt en ny lampa, som jag hoppas att min man kan hjälpa mig med så jag får den där jag vill ha den.
Lovar att fota den. Lukas har matcher i helgen hemma. Om jag orkar se dem, får framtiden utvisa, men hur länge kan man vara förkyld egentligen?
 
I kväll blir det hämtmat, ingen som hinner eller orkar laga något gott. 
 
Ha det gott i helgen!
 
♥ Maria