Cape East, SPA...

I sommar har många hotell bra priser. På FB dök det upp en annons om en natt på Cape East i Haparanda med SPA och för halva priset. Jag bokade direkt utan att ens ha frågat om min man ville följa med eller inte. Det löser sig tänkte jag. Förr, då anläggningen hade andra ägare, snart tio år sedan tror jag då var vi här flera år på rad, en natt i december, Spaade och åt julbord. Det var supermysigt. För ett år sdan tror jag öppnade man på nytt, och nu med nya ägare som driver detta. 
 
Jag hade ju som vanligt maxat dagen, började faktiskt min morgon med en löprunda, och en simtur i älven hemma, innan vi drog iväg. Klockan 14.00 hade jag bokat  SPA, som var en bra tid, förutom att vi var många som bokat den tiden. Inte kö till något, men massor av hotellgäster som njöt både inne och ute i värmen av allt. 
Min man följde med, trots att han inte blivit tillfrågad. Jag bjuder ju honom, så vad har han att ifrågasätta?
Han ser väl inte missnöjd ut?
Vi började här, eller inte. Vi åt ju lunch i Kalix faktiskt innan vi fortsatte hit till Taavola gården strax norr om Haparanda för ett fika. 
Sådana här dukar hade min mamma när jag var barn, och många andra mammor om jag minns rätt. De som fanns hos oss, hade min mamma broderat. Då la man ner tid på sådant. 
En gammal norrbottensgård, men möbler som följt med från den sista ägaren som bodde här innan det blev café.
14.00 var vi här. Tre timmar på SPA, så himla skönt. 
Lite ny inredning, och så fint! Det var faktiskt här en del av årets Robinson och finska varianten som heter Survivor är inspelat. 
Fotbad, med fotsalt. En bra början. 
Solglasögonen, de gamla. Mina nya ska få glas med styrka innan jag börjar använda dem. Vi gick ju ut och in på SPA:t eftersom det var sommarens varmaste dag, och ute fanns en pool att simma i samt solstolar med mera. 
Jag ska inte utsätta miig för sol, så badrocken fick skyla min kropp lite medan vi njöt av värmen och lugnet. 
Nu blev jag bjuden av min man, tjoho! En jordgubbscaprihinja, så galet fräsch och god!
De här duscharna, med massor av olika strålar som kommer i omgångar var mitt bästa förutom isvaken. Jag doppade mig i den flera gånger. 
Renare än så här kan man inte bli. Middag på kvällen, och nu blev jag bjuden igen, av min gulliga man som uppskattade mitt påhitt med en resa hit. 
Han till och med ansträngde sig och tog några bilder ;-)
Restaurangen hade också fått ny inredning. Allt så smakfullt och fräscht.
😍
Skagen med löjrom.
Jag valde en klassisk oxfilé med potatiskaka.
Godaste goda, en pannacotta med jordgubbssås och marinerade jordgubbar.
En fin dag och kväll med honom. 💝
 
Nu, frukost och sedan hem och fixa inför morgondagen.
Till Cape East kommer jag tillbaka, och bra priser blir många gäster. 
 
♥ Maria