Kyliga dagar

Det är ingen sommarvärme längre här hos oss i Norrbotten. Så både lördagen och söndagen blev lite av ett arbetsläger när det ändå var så kyligt. Ändå skönt, att ha gjort allt det som vi fick gjort de här dagarna. Ett förråd som har stulit energi av mig en lång tid börjar nu komma i ordning, en helg till behöver jag så har jag röjt klart där. Eller så får det bli en regnig dag under semestern. 
 
Vår nya bäddsoffa/dagbädd levererades och vi börjar få till det i gästrum nr 2. 
Jag ska ha en lampa på väggen så småningom. Så att det går att läsa när höstmörkret faller. Den gamla "Ikaros" lampan fick hänga kvar i taket. Ett tag i alla fall. 
Ute blommar det trots kylan. Mina Pioner är i knopp och det är risk för att det blommar då jag inte är hemma. Trist i så fall. Den gamla bondrosen levererar plikttroget. Hur gammal den är vet vi inte, men den kan ha funnits här sedan husets första år någon gång på 1930-talet. 
 Vi har också planterat Kastanjen som min man fick i present. Enligt allt jag läst på nätet ska den inte klara sig hos oss. Så vi får väl se. Vi hade kunnat ha den i en kruka, men jag ville ändå pröva. 
Vi har vänner som blivit farmor och farfar till tvillingar. Farfar Kenneth kom stolt förbi med sin svåger Kurt och de som kottarna i vagnen medan vi stökade på som mest. Så himla fina!
Vi har också hunnit med en löprunda, jag och I. Jag tycker det är så himla fint i skogen här vid vår by. Min man tycker att tallarna är fina, och jag tror att han inte ser skogen för alla träden.
 
Nu är det en vecka kvar till min semester börjar, och jag längtar verkligen efter att få sitta uppe sent, sova ut på morgonen, ta en löprunda, simma i älven och bara få göra vad som faller in. 
 
Kramar till er alla!
 
♥ Maria