Teater

Jag roar mig gärna med att gå på teater då och då. Att gå med barn på teater är bäst av allt, enligt mig 😍.  Alltså har jag haft lite spaning på vad som kommer hit upp till oss den här hösten som är för barn, och såg för några månader sedan att "Folk och rövare i Kamomillastad" spelades här i Luleå under mellandagarna.
 
"Folk och rövare i Kamomillastad" var den första teater jag själv såg, någon gång på 1960-talet på Folkets hus i Kiruna. Jag minns att det var ett otroligt rövande i den föreställningen, vilket det inte var i den här, inte lika mycket fokus på just det. Hur som haver var det en fin handling trots det vilket är viktigt.
Så spännande, att sitta längst fram och ha skådespelarna nästan i knät. Jag valde föreställningen just den här dagen bara för att det fanns lediga platser längst fram. Tur på flera sätt. Det gjorde att vi hade tid med flytt i Umeå och får ta det okristligt tidiga tåget på nyårsafton till Riksgränsen, mindre skoj, men ok. 
Det var mycket att fundera över innan föreställningen startade.
 I pausen tittade vi ut över Norra hamn och alla som var ute på isvägen. 
Vi fikade också, såklart!
 
Så klokt, att låta barnen agera en stund. I andra akten fick alla som ville en hink och kunde komma upp på scenen och hjälpa till att släcka elden. 
Sedan slutade allt med att alla som ville fick dansa loss framför scenen. Axel och Oliva tog varandra i handen och dansade för glatta livet. Så fint så mitt hjärta svämmar över 💕💕💕
 
Vi tog en sväng förbi biblioteket som ligger på bottenvåningen efter föreställningen. Jag lånade med mig hem en hög med barnböcker. Hoppas nu bara att jag kommer ihåg att lämna tillbaka dem i tid, så jag slipper förseningsavgifter.
 
Jag önskar er alla en fin fortsättning på helgerna som kommer!
  
 
♥ Maria