Första advent!

Till advent, är det tradition, att baka Lussekatter. Doften av saffran, ljuvligt juligt. Jag älskar allt med saffran, så den här lördagen åt jag minst en Lussekatt för mycket. 
Det är så bra med foton, när jag ser vår gamla järnspis så här, inser jag att det är dags att svärta den. Måste bli innan jul. 
När Axel kom hem från sin hockeyträning blev det pepparkaksbak. Han tog av sig utrustningen och klädde sig i sin pyjamas, okej, det går det med. Han förklarade för mig att han skulle bada bastu innan han åker hem, alltså vill han inte ta på sig rena kläder innan han badat bastu och duschat, så klokt. 
En av de bästa sysslorna innan jul, att baka pepparkakor. Doften av dem tillsammans med saffransdoften. Juligaste julkänslan infinner sig sakta, vi småpratar om livet, jag och Axel, allt medan vi kavlar ut deg och trycker ut olika sorters pepparkakor. 
Julmusik som strömmar ut från högtalaren och hela köket doftar av en salig blandning av julens kryddor. Klicka här!
Efter baket blev det en tidig bastu, eftersom Axel skulle hem till kvällen. Med sig hem hade Axel både Pepparkakor och Lussekatter i en burk. Det var väl i det stora hela vår lördag. 
En vacker söndag och Första advent.
På älven var det fullt ös. Här var det nyss öppet vatten, och nu is. Just här på Näset är det väldigt grunt, så det är säkraste stället att åka skridskor på, ifall isen inte är nog tjock vill säga. 
Älskar livet, novemberljuset och minusgrader, speciellt en sådan dag som denna. 
Så länge jag slipper frysa är jag en vän av vintern. Med dunjacka, täckbyxor och varma skor är lite kyla rätt skönt ändå. 
Hemma värmer vi glögg, och jag värmer mig vid elden, läser senaste magasinet om inredning och planerar för ett spännande projekt... 
 
En fin helg helt enkelt!
 
♥ Maria