Pollensäsong

Jag är ju visserligen uppvuxen i Kiruna där inga skördar gror, men aldrig att jag hade kli i mina ögon då.
Innan vi gav oss i väg till Tornedalen för att leva sommarliv då som liten hade nog inte ens björkarna hunnit slå ut.  Jag kan inte heller minnas att jag någonsin hade problem med någon som helst allergi då vi var i vårt sommarhus där allt slog ut allt eftersom under sommaren. Minns knappt att någon pratade om pollenallerig då. 
Röda granskott, det är väl honskotten som är rödast, hanskotten är också röda till en början men inte lika röda om jag minns rätt. Är någon allergisk mot gran?
Jag har ingen mascara på mina fransar den här tiden på året, eftersom det kliar i mina ögon av och till nästan hela maj. Inget större problem för mig, och vill man kan man fixa sina fransar på annat vis, men det har jag också struntat i. På jobbet är det många som klagar över allergi just nu, så många fler nu än för så där 15 år sedan. Är det bara en känsla jag har, att fler har pollenallergi nu?
Hur som haver så grattade vi Madde på söndag efter Axels fotbollsmatch följt av varmkorv och morsdagstårta hos Frida till lunch.
Åke och Gullan, Maddes bonusfarfar och bonusfarmor. Tänk så rikt livet blir i den tid vi nu lever i, med stora släkter. Skoj, att få prata med dem igen efter så lång tid av distansering.  
August som fixade till en tävling där vi alla fick delta, att kasta ringar på en ställning, "sjömansspelet". 
Lite mer tårta. Min son hade bakat och det var riktigt gott.
Finaste dagen, med massor av social samvaro, med distans så klart, även om många blivit vaccinerade nu. Efter allt gott fortsatte jag och min man med cykel runt Kyrkbyn och hem. Jag trampar på med höga växlar lite mer än nödvändigt bara för att få lite mer motstånd. Vet inte om det är bra eller dåligt, men det känns som en bra idé för att få mer styrka i benen. 
Sen eftermiddag innan vi var hemma igen, och kanske dags att äta lite nyttigt också. 
Det blev grillad lax, med pressad potatis till, mitt bästa på sommaren. För det är väl ändå sommar nu?
Den här intensiva men helt underbara söndagen avslutade vi med att bada bastu. Somnade tidigare än vanligtvis, vilket jag behövde. 
 
 
♥ Maria