Inreder med fingertoppskänsla

Krig pågår och det finns en gnagande oro över vad som sker för dem som nu sitter i skyddsrum och inte vet vad som kommer att hända från minut till minut. Skyddsrum, hur många ryms i dem vi har i vår närhet, på vår skola? Kärnvapen, hur skyddar vi oss mot det? Jod? Men för övrigt kan det väl inte räcka med jod tänker jag. Har hur som helst inget jod hemma, har ni?
 
Det är egentligen den makthavare som startat detta jag känner en fruktan för. Kan man skriva om sitt eget liv utan att missförstås på en blogg då? 
 
Jag tror att i tider där allt är mörkt måste vi hitta kraft i något som ger oss stunder av glädje, stunder som får oss att leva i nuet. På min skola finns många kloka pedagoger, en av dem som besitter massor med livskunskap brukar säga att man inte ska oroa sig över det som kan hända, inte förrän det hänt. Då det som inte får hända verkligen hänt, då måste vi vara starka så vi kan hantera det så bra som möjligt.
 
Alltså fortsätter jag blogga, så länge det ger mig en stund av sinnesro, en stund av reflektion då jag sätter ord på mina tankar, och så länge jag ser att ni läser min blogg. 
 
I går var vi bjudna på middag hemma hos våra vänner Mikael och Maria, som flyttat lite sedan sist vi var hos dem. Från en del av centrala stan till en annan, ännu närmare centrum, eller rättare sagt mitt i stan bor de nu. 
 
Det här är det första du ser då du kliver in i hallen. allt noga genomtänkt. 
En fin lägenhet från slutet av 1950-talet. När Maria tar sig an något, händer massor. De har flyttat köket till vardagsrummet och vardagsrummet till den del av lägenheten där sovrummen låg innan. 
När du står i hallen och lyfter blicken, ser du detta, en liten glimt av köket. 
Vackra arrangemang över allt. 
Köket, som tidigare var vardagsrum.
Elegans och vilsamt för ögat. 
Den här lampan sticker ut, vilket jag gillar. 
Vardagsrummet, som tidigare var två sovrum, nu är väggen borta och rummet riktigt fint med glimtar av Södra hamn. 
Som alltid då jag träffar Maria blir jag fylld av inspiration och får nya tankar om hur jag vill göra på olika ställen i mitt hem. 
 
Det finns inte en enda plats i deras hem som lämnats åt slumpen. Här ute på balkongen är det grönt, varmt och vackert. 
Ljusen i ljusstakarna är batteridrivna och ger ett fint sken som känns äkta. Jag måste köpa några sådana hem, och till Gränsen. Finns hos Maria i hennes affär "Klassisk form".
God mat, och samtal som var lite mer allvarliga än annars då vi träffas. Det som händer just nu i världen påverkar allt, även samtalen en lördagskväll hos vänner. En köttgryta med massor av smak till varmrätt som jag inte fotade. 
Sovrummet där köket låg innan, och det blev även över yta till en klädkammare av det gamla köket. 
Badrummet är det enda som är på samma plats som innan, men helt omgjort. 
 
Maria är bara bäst på att hitta spännande, fina lösningar på hur man inreder så att det blir hemtrevligt, mysigt och spännande på samma gång. 
 
Vi tog bussen hem efter en trevlig kväll med allt gott!
 
♥ Maria