Galamiddag, del 2

 
Galamiddagen, som var superb.
Förrätten
Varmrätten, oxe som var precis så som jag gillar den bäst, med citronpotatis mos till.
Fina klackar som jag inte kunder låta bli att fota.
Det var många som ville sitta med oss, sant :-) men vi fyllde ett bord med oss själva och så Nicklas så klart. Ja, vi fick faktiskt med oss en försäljare av laddningsskåp för iPads med oss i bordet också.
 
Det blev en väldigt trevlig kväll, full av överraskningar. Försäljaren av laddningsskåp, han visade sig ha en svärfar från en lite by intill Pajala, där han själv aldrig hade varit. Han och hans fru hade funderat på en resa med barnen till Tornedalen. Nu blev jag helt plötsligt ambasadör för vår norra landsända och berättade så mycket jag bara hann om allt vi har att erbjuda här upp i norr. 
 
Jag berättade med stort engagemang om Kiruna, Riksgränsen och visst ;-)  både Luleå och Bodens guldpärlor fick jag med i en rasande fart. Jag visade lite bilder, tipsade om RajRaj band och sa att hans svärfar helt säkert var släkt med någon i bandet. Svärfar hans kom från en by som heter Pissiniemi. 
Det här var slöjdlärare från Botkyrka som underhöll.
Vid midnatt rullade bussarna tillbaka till hotellet där det var efterfest. Inte vilken fest som helst utan till ett DISCO, ett disco utan ljud eller snarare ett SILENT DISCO
 
Vi dansade lös med trehundra skolledare och lärare i en tyst lokal, men med häftig musik i hörlurarna.
 
En magisk kväll, och med trötta fötter och ett glatt sinne ramlade vi i säng och somnade nog direkt.
 
Jag fick lite tid över för att springa på löpbandet inne på hotellets gym ett tag innan frukosten, skönt. Några åt snabbt och tog en runda på Oxford street, någon annan läste en deckare i lobbyn och jag, jag upptäckte hur mycket som ramlat in i min dator de här dagarna...
 
Jag rekomenderar er som arbetar i skolans värld att göra den här resan, om ni har ekonomi för det vill säga. Det ger så himla mycket att få all denna kompetens samlad och  levererad på det här viset.
 
♥ Maria