Den bästa dagen...

I rörelse

Den mätta dagen, den är aldrig störst.

Den bästa dagen är en dag av törst.

 Nog finns det mål och mening i vår färd -

men det är vägen, som är mödan värd.

 

Det bästa målet är en nattlång rast,

där elden tänds och brödet bryts i hast.

 På ställen, där man sover blott en gång,

blir sömnen trygg och drömmen full av sång.

 

Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr.

Oändligt är vårt stora äventyr.

En av alla Karin Boyes finaste!

 Blev väckt av min kära som sjöng för mig i arla morgonstund. Efter frukost och lite förberedelser inför kvällen gav jag mig i väg på en Loppisturné med svägerskor och barnens kusin Alexandra. Lite av mina fynd ovan.
Efter några olika loppisstopp var vi hungriga och begav oss av till en mysig restaurang. Jag blev bjuden på lunch av I-M, för att det var min födelsedag och allt, tack snälla!
Hemma blev det ett högt tempo, och givetvis misslyckades jag med de glutenfria baket, alla cupcakes rasade ihop, bara sådär tragiskt som det kan bli när man har gäster som ska komma och det inte får hända. Lugn, bara lugn, min svägerska Anita är en kreativ kvinna, hon räddade dem och de blev såå goda och vackra till med, till sist.
Tadaa!!!

 
Vilket team jag hade till min hjälp, helt makalöst så smidigt allt gick med middag för 15 personer och flera hjälpande händer.
 
 
Vi hängde utomhus ett bra tag, några inlindade i filtar. Axel var sååå himla nyfiken på presenterna, och hans mormor hade aldrig tid för att öppna dem, så till sist kom han in i köket där jag stod och gjorde i ordning något, och sjöng, för det kan han  " Ja må hon leva...", så fint. När han var klar sa han snabbt, nu går vi och öppnar presenterna.
-Okidoki, sa jag och så gjorde vi det, han och jag.
-Det kanske är en bil sa han vid något tillfälle då vi "slet" upp presentpapper och rev i snören. När alla paket var öppnade sa han med en djup suck, något besviken;
-Det var ingen bil!
Nej, ingen bil fick jag men massor av andra fina, fina presenter  och pengar till något - Tack alla goa kära barn och fina vänner! 
Barnbarnen var trötta och somnade. Vi vuxna fortsatte prata om allt som livet ger och allting som vi kring oss ser...inomhus till sist då alla frös trots filtar.
Jag lyckades med resten av baket som tur var.
 "Den bästa dagen är en dag av törst..."
-ja, längtan till något är ju faktiskt hela grejen. Jag har aldrig slutat älska födelsedagar och kommer nog aldrig att sluta med det heller. Den bästa dagen är min födelsedag, och törstig hann jag aldrig bli, men längtat, jaa!
 
"Oändligt är vårt stora äventyr"
 
♥ Maria