Påsken närmar sig

Jag tycker det är viktigt att visa sina medarbetare sin uppskattning över de arbete de utför, lönen är ju en begränsad del i detta, det finns inte hur mycket pengar som helst i en kommunal verksamhet. Många uppskattar det jobb vi gör och säger att de själva aldrig skulle fixa vårt arbete med allt vad det innebär, men få vill betala mer i skatt eller ha en omfördelning av statens pengar till en ökning av våra löner. 
Alltså löser vi det med personalvård, en tanke om än liten men en gest då och då i alla fall som visar hur  viktigt arbetet vi gör är för  allas vår framtid. 
Äggen i personalrummet. Det blev många fler än dessa ägg, för nu sitter pedagogerna utspridda på skolan och förskolan. Sedan kan man ju fundera i det oändliga över våra påsktraditioner, hur vi firar något som hände för 2000 år sedan, med ägg, påskharar och påsktuppar?
Ettorna på skolan skulle påskpyssla, så skoj!
Något annat som hör påsken till i alla fall för mig, är massor av tid ute. På skolan har vi alltid friluftsdagar de sista dagarna innan påsklovet. Så på morgon då jag kört in till skolan, har jag passerat elever med skidor, åkmadrasser och sådant som detta på bilden. Friluftsdagar som enligt mitt sätt att se på skolan är oerhört viktiga. För en del elever är det just dessa aktiviteter som ger dem energi för skolarbetet i klassrummet.
 
Vår mellanson och hans Lovisa har skaffat hundvalp, kanske vi får träffa den i helgen, vi som stannar hemma i påsk. Vi har finaste lägenheten i fjällen, men med den stora familj vi blivit ryms vi inte alla där samtidigt. Nu i Coronatid är det inte farligt för oss, med antikroppar att vara där. Reser man med egen bil, och håller sig utomhus i övrigt så blir man friskare än av att vara i stan så länge man inte hänger på stora fester inomhus, men dessa är ju bannlysta så varför ska vi bråka om fjällen?
 
Nu blir i alla fall delar av vår familj hemma, och några av våra barn turas om att vara där med sina familjer. Så bra, för jag och min man som inte har skolbarn att ta hänsyn till kan ju välja att vara där andra tider än då barnbarnen är lediga från skolan. 
 
Jag har inte hunnit med att måla vårt blivande badrum, för elektrikern har varit här i helgen som var. 
Lite kaos än, men vår elektriker har gjort ett jättejobb med ledningar här och där utifrån mina önskemål om var jag vill ha lampor. 
Vilken tur man har, att ha bästa svärsonen! En fin och klok bonuspappa åt Axel och en engagerad och pedagogisk pappa åt alla sina barn. 
 
♥ Maria