Caipirinha

Bitte och Göran har tillbringat en vecka i Kap Verde, svensk sommar och öken. Ja, fina hotell och god mat såklart, ca 9 timmars resa från Sverige. Skönt, med svenska sommar, även om jag gillar vintern.
Vi blev bjudan på Caipirinha till välkomstdrink, så god! När jag dricker den drinken kommer jag alltid att tänka på en bok jag läste för många år sedan, Caipirinha med döden, av Maria Ernestam, en i mitt tycke bra bok med ett mörker där den mycket stilige mannen i svart kostym, lite suspekt presenterar sig som döden...
 
Caipirinha
6 cl ljus rom
2 msk rörsocker
1 lime och krossad is
 
Dela lime i bitar och lägg i ett glas
Häll i socker och mosa lime i mortel ex vis.
Fyll upp med krossad is och rom
 
Ett av många recept som du kan hitta på den här drycken. 
Männen hade en del hockeysnack till en början och till ett slut...och även spännande prat om politik, resor, jakt, fiske och vikten av att ha en god mor där emellan :-)
Bitte, så snygg i solkysst hy och byxor som jag vill ha.
Sparrissoppa till förrätt med ett gott bröd till.

 

Torskrygg med skaldjur som topping och en mos av potatis och palsternacka.
En grymt god efterrätt, vet inte vad den heter, men lite av en halvfryst glasstårta typ...
Allt var så otroligt gott med massor av spännande smaker som "gifte sig med varann".
 
Stina var med men henne missade jag att fota, vilket hon nog är glad över, för hon gillar inte, inte alls att blir fotad. Jag och Bitte fick var sitt presentkort på Clarion av henne i julklapp, något vi snart ska nyttja, och roligt att ha att se fram emot :-)
 
Att lyssna till andras spännande berättelser om deras resor är som att resa lite själv, vilket jag gillar i tanken mer än i handling. Jag hinner liksom inte iväg, inte så ofta i alla fall. Hur som haver älskar jag att lyssna på andras spännande upplevelser, intryck och möten med andra platser och kulturer.
 
Och bara som en liten tanke, drick inte för många drinkar, aldrig bra för vare sig kropp eller själ. Även om jag delar både bilder och recept på goda drinkar och drycker så är det absolut inte hälsosamt att inta för ofta eller för mycket av dem ;-) Och de innehåller mängder av kalorier, vilket inte är så skoj...
 

♥ Maria