Städtanten, lever ett spännande städliv!

Jag erbjuder mig att städa när mina barn ska flytta, helt galet kan någon tycka. Inte jag, jag försöker kombinera städandet med nöjen. Några flyttar har jag inte deltagit på, ni vet med fyra barn hinner de bli en del sådant. Stavanger det fick Joel fixa själv, likaså Malmö då fick han och Lovisa städa själva då de bar iväg till Umeå. Gustav kan också ha fått fixa någon flytt själv, men i övrigt har jag hängt med i flyttarna. 
Jag kom hit till Sollentuna i går före lunch. Då var det strålande sol och väldigt sommarvarmt. Bilden är från i dag på morgonen. Mulet idag och lite svalare. De lovas åska till eftermiddagen, typiskt. För precis då ska jag in till stan, träffa Josefin som vår skola samarbetar med när det gäller Singapore matten. Jobbmöte på semestern, tja det går väl det med, speciellt då Josefin är en väldigt trevlig person. På kvällen ska Lukas bjuda sin mamma på restaurang, den gossen kan han. I går pratade vi med Joel i telefon och han sa till sin lillebror,  "ta väl hand om våran mamma nu under veckan". Värmde modershjärtat att få hör det. 💖
Lukas jobbar ju hela den här veckan, och hela dagarna så klart. Så när jag kom i går började jag med köket här. På eftermiddagen behövde jag lite luft, så jag begav mig till Järvafältet som ligger runt hörnet från här där han nu bott i snart två år. Så varmt att springa, tror det var kring 26° eller något sådant. Lite svalare inne i skogen men ändå. 
Jag var inte helt ensam här, ifall du tycker jag är galen som springer ensam här, (min man) 😘.  Det fanns folk som promenerade, någon sprang som jag och fler cyklade. Förresten, vem bryr sig i en gammal tant som mig tänker jag och springer vidare? Så ska det ändå inte behöva vara, att kvinnor oavsett ålder ska behöva känna sig rädda för att ta sig ut ensamma! Jag fick ihop över 8000 steg, så nöjd. 
På Lukas köksbord hittade jag allt detta, presenter, presentkort och godis från elever, föräldrar, arbetskamrater och chefer på skolan han jobbat på i två år, sååå himla fint!!!
Det kan vara så här i många länder, absolut, men jag tänker att vi i vårt land måste ha världens finaste föräldrar som visar den här tacksamheten och ger den här uppmuntran till deras barns pedagoger!
 
När Lukas kom hem i går efter att han tränat och simmat med en före detta lagkompis efter jobbet, åt vi middag och såg på fotboll, läs Lukas. Jag satt intill och läste lite, pratade om livet med min son mellan passningar och inkast med mera, tills det var dags att sova. En fin kväll. 
Jag körde ett träningspass med Sofia i morse, sedan frukost och fortsatt städ och tvätt. Har tvättat upp alla kuddfodral, filtar med mera som tillhör lägenheten. Lukas har hyrt möblerat, och en fin lägenhet om man bor ensam som han gjort det senaste året. Hans hyresvärdar är så gulliga, bättre kan man inte ha det än vad han haft. De har skämt bort honom på så många olika vis, och jag som mamma har känt mig så trygg av att han haft dem här. 
 
Nu måste jag fortsätta mitt städrace, för att hinna lite innan det är dags att ta pendeln in till city. 
 
♥ Maria