Januari drar sin sista suck.

Vilken ljuvlig dag, och även om jag njuter av vädret en dag som idag, finns en obehaglig känsla av att någon inte är ok i vår värld. Januari är ju vanligtvis en av våra kallaste månader här uppe i norr. Visst, vi har ju kvar en hel månad som kan bli kall, och det har ju hänt att vi haft -41° och det är nästan exakt 24 år sedan. Det var 28 januari 1999. Vi i vår by hade till och med -43° när det var som värst. Det var då, idag var det knappt en minusgrad och jag tvungen att ta min lunchpromenad i gnistrande vit snö och en sol som till och med kändes lite varm. 
I dag gick jag ut på havsisen, mot Granön. Vilket lyckorus, att få andas ren och klar luft medan fötterna rör sig framåt i den vita pudersnön som föll i natt. Tankarna får fara dit de vill, och helt plötsligt har jag löst några problem, bara så där. Tänk att få leva så här, med naturen så nära var du än är. Så är det i en mindre storstad som vår. 
När jag ännu var kvar på jobbet fick jag ett sms; "Vi lagar inte middag i dag, take away för det blir hockeykväll hos Lukas". Så nu sitter jag här hos Lukas och bloggar. 
Mitt sällskap, ser på Luleå hockeys match. Inget vardagsrumsbord, kanske någon tänker. Det är på gång, vi har en bordsskiva som bara ska fixas till. 
Fixar te åt mig och Lukas och Lukas far dricker kaffe, ett riktigt gott kaffe säger han. Kikar på förpackningen och det står Bergstrands kafferosteri på en sidan och Svanfeldts coffee på den andra sidan. Ett för mig okänt kaffe, och ett kaffe som vi inte köpt själva, utan fått i present. 
 
Nu lite gamla bilder från januari 2018.
London i Januari, rätt så nice. 
Köpte ett par, efter att ha provat många par. 
Det var alltså 26 januari 2018 i Camden, London. Det blev ett par nya Dr Martens. 
De här skorna är väl hur snygga som helst, men jag tyckte de var för dyra då 2018. 
En lunch i Camden efter shopping, och i bakgrunden det största Dr Martens fan jag vet. Karianne har väl så där 30 par i olika färger och modeller.
 
Då är då, och nu är nu. Ska hur som haver testa något nytt bageri till helgen, när det gäller semlor. Hittills leder semlan jag åt i Gällivare, från Vetehatten som kaféet heter.  
 
 
 
♥ Maria