Pitehelg och Stinas present...

Vår goda vän Stina fyllde jämnt i mars. Hon bjöd hem sina vänner på trettondagsafton, och talade om att det var hennes födelsedagsfest. 
-Jag vill inte bli uppvaktad, inte ha presenter sa hon då.
Okej, kanske inte då...men senare tänkte vi. Eller det här är inte en present, för att hon fyllt år. Den här helgen i Piteå är en present för att hon är hon!!!
Jag steg upp tidigt för att vara en ledig lördag. Fixade en del i mitt hem som inte fått så mycket kärlek under en tid och gjorde fyra smoothies och stoppade ner en fin chokladask från Klassisk form. 
Stina hade fått ett sms - packa en väska för övernattning, och se till att du är klar 09.30, och det var hon.
Bitte och Lena. Göran var chaufför, så bra, för då kunde vi dricka bubbel som Lena hade med sig till frukostmackorna som Bitte hade fixat.
 
Stadshotellet i Piteå
Väl i Piteå checkade vi in på hotellet, och gav oss i väg till Piteås gågata med alla affärer, då dök de här gänget upp och överraskade Stina de med 😜
Okej, de får väl hänga med oss då, sa vi och trippade iväg. Ganska snart splittrade vi på oss. Vi damer gick in och ut i affärer vi gillar och männen stannade och diskuterade politik och drack kaffe med politikerna som kantade gatorna i centrum.
REA och andra rabatter här och där i stan.
Lena som jobbat natt gick och la sig på hotellet innan SPA:t och vi kände för lite flärd och vilade benen medan vi sippade på en drink i sensommarvärmen. Männen gick på en sportbar för att se fotboll.
Några shoppingkassar blev det.
Sedan badade vi i bubblor, inte min man som säger att han vet vad som finns gömt i alla rör från poolen så han nöjde sig med att bada bastu.
Våra män som med hjälp av Kalle som är proffs på finska pratade hockey med några finska landslagskillar. De   bodde också på hotellet och passade på att bada i bubblorna medan vi sippade på bubblorna.
Fördrink innan middagen
Förrätten, sedan fotade jag inte på ett tag.
Inte ett foto förrän klockan var närmare midnatt och vi traskade till nästa hotell, och upp på taket på Tages.
Ja, det blev en intensiv dag och en happy kväll. Vi skålade för Stina, och sedan för Göran som fyller år i dag, och för Frida som fyllde år i går och för Kalles dotter som fyllt år för en vecka sedan. Oj, oj oj. Sedan funderade vi över om vi kommer att kunna fira fler jämna födelsedagar alla tillsammans, eftersom vi hunnit med så många redan, och inte riktigt minns om det var när Stina fyllde 40 år, eller var det när hon fyllde 50 år eller...ja ni vet. Livet är skört, och inget kan man ta för givet. 
Men än lever vi och glädjer oss för varje dag vi får. 
 
♥ Maria