Snöstorm

Nyårsafton och mer eller mindre snöstorm.
När det var mindre storm. Ser ni det vackra blå ljuset, som omger oss under polarnatten. 
Sedan blev det mer...
Just nu ser vi inte något genom fönstren men det ser lite bättre ut när man väl är ute. Jag klädde mig för storm, och tog en promenad. Storm då har man vindtätt så klart och slalomglasögon för att skydda ögonen från små iskristaller och annat som virvlar omkring. Skönt att få frisk luft trots att  man stundtals knappt ser något framför sig. Jag var inte ensam ute, det är många som firar nyår här och många som trotsar stormen och vill få frisk luft. Jag försökte skotta lite också, men gav upp snabbare än jag brukar. Mannen min fick ta över och skotta fram lite på vår altan. 
En av våra grannar har tänt ljus.
Sedan skålade vi med Champagne och önskade oss en nytt friskt och hjärtligt år och förundrades över att de senaste 30 år drog i väg som en storm. En storm i med- och motvind. Trotsat ibland, eller accepterat och följt med i...
 
Jag tänker på en barnbok jag nyligen läste åt Axel, en bok jag läst åt alla mina barn "Lilla Björn och Lilla Tiger". Det finns ju oftast en sensmoral i alla barnböcker, något författaren vill lära oss, få upp våra ögon för. Lilla Björn och Lilla Tiger missar hela tiden en flaskpost som flyter förbi, och så kan det vara, ibland  tar vi inte vara på möjligheterna när de finns intill oss, och sedan är det försent. De är på jakt efter lyckan, och ser inte det som finns intill dem på deras färd framåt och bort från något. När de till sist hittar lyckan, är de tillbaka där de startade, men med fler erfarenehter. 
 
-Vad lär vi oss av detta? Det är upp till betraktaren...
 
En storm bär med sig både gott och ont. Mina söner vill ha snöstormar här, för efter en storm blir det fint puder att åka skidor på. Men, men men också en ökad lavinfara, som nu. Så är väl livet, det goda finns alltid där, men livet bär med sig sorg och mindre roliga saker som skymmer det goda. Försök att leva i nuet, ta sorgen då den kommer men låt det goda alltid vara det som bär, det man möter omgivningen med. Försöka duger 💕 
Jag ska fixa ett minispa i vårt badrum nu. Tog med mig lite produkter jag hade hemma. Ansiktsscrub, kroppsscrubb och hårinpackning. Sedan ska vi laga god mat och bara mysa.
 
Tack för att ni läser min blogg!
Roligt att en del nya läsare hittat hit,
och att ni är en skara som följt mig ända sedan jag startade bloggen!
Jag önskar er alla ett fint, varmt och gott nytt år!
 
♥ Maria