Allt ordnar sig :-)

Att vara flexibel underlättar när inte allt går enligt planerna. Jag skulle flyga hem 18.30 på fredag från Stockholm. Precis innan avgång säger kapten att en lampa lyser och att en tekniker måste se över detta.  Efter en timme inne på planet får vi veta att inte planet får lyfta och att alla bokas om på andra avgångar. Jag och många med mig blev ombokade på flyg dagen efter. 
 
-Jag ska till Riksgränsen i kväll, säger jag bestämt, kan ni inte boka om mig på ett plan till Kiruna istället?
-Vänta här så ska jag undersöka det, sa killen och rusade i väg med  mitt boardingkort.
10 minuter senare kom han tillbaka med ett nytt boardingkort och sa att jag skulle ge mig i väg till en annan gate för flyg till Kiruna. 
-Min väska då, sa jag och såg nog milt sagt förvirrad ut.
-Den kommer med flyget till Kiruna, sa killen lugnt.
 
Vilket den inte gjorde, visade det sig.
Jag kom till Kiruna men inte min väska. Kajsa, min brorsdotter som var den enda som var i stan på fredagskvällen, tog emot mig. En timme senare kom min man som kört 35 mil från Luleå så fort han förstod att det inte var någon idé att vänta på mig.
Snabb frukost innan vi fortsatte till Gränsen och ett möte där.
En superskön dag, sol och vindstilla. Det blev några timmar på skidor och mitt bästa jag.
18.00 dök väskan upp, och jag andades ut.
Oj, jag hade visst handlat en del ;-)
Men inte det här vedstället, som jag såg på en affär i Stockholm, lite för stort för att ta med på flyget. Ett fint sätt att förvara ved på, tycker jag.
Vilken tur att jag hade nytt fräscht te i min väska. Här finns inte någon teshop med goda teer, så jag tar alltid med mig te hemifrån i vanliga fall.
 
Få se vad morgondagen bjuder för väder, prognosen säger snöstorm, så vi får se om det blir en innedag med tid för läsning, och allt ordnar sig för det mesta ;-)
 
♥ Maria