Tacksam!

Vad kan man annat än vara tacksam, när man får fortsätta att fira sin födelsedag!!!
Den här bilden dök upp på FB, en födelsedag för 11 år sedan, då jag var i Stockholm med Lukas, ensam eftersom min man förmodligen arbetade då, han har arbetat så gott som alla somrar, förutom kanske två veckors semester. Stina, en vän som inte längre finns i vårt jordeliv,  var också i Stockholm då, och vi gjorde lite roliga saker tillsammans med Lukas. Stina hälsade på sina släktingar där och när hon inte var med dem hängde hon med oss. 
När man är på resa med en då 12-årig kille gäller det att hitta på saker som roar honom. Spökvandring på kvällen i Gamla stan tyckte jag skulle vara skoj, det tyckte också Lukas och Stina. 
Gröna Lund, så klart.
När hans mamma kikade in i någon affär roade han sig med sin mobil, ja den var till viss hjälp redan då. Minns att Stina bjöd mig på en supergod och kylig "Strawberry Daiquiri" på en bar nära Kungsträdgården på min födelsedag. Saknar Stina, så klart!
 
Våra vänner från Stockholm som jag trodde skulle komma för drygt en vecka sedan, och jag bakade järnet då, kom den här fredagen. Nu var vi alla med på tåget, även jag ;-)
Fransk chokladkaka och en kladdig sådan. 
Birgitta skulle ställa ut sina tavlor på "Konst i det gröna", som var i helgen. Hans skriver dagbok sedan urminnestider, några rader varje dag. De hade kikat i den och upptäckt att då för länge sedan träffades vi ofta, åt middag hos varandra med alla barn minst en gång i månaden. Ja, det var skoj, och något jag alltid såg fram emot. Nu träffas vi inte lika ofta, kan bero på att de bor i Stockholm, men väldigt trevligt varje gång vi ses. 
 
På fredagkväll kom Hugo, och sov över. 
"Hitta Hugo", vi har lekt och gått på upptäcktsfärd, finns så mycket att se i vår omgivning, som jag aldrig ser annars. 
Vi har kikat in hos Gustav och hans familj. Skönt att ha dem så nära, och att ett besök hos dem är en kort cykeltur bort. 
Vi beundrade deras nya tvättstuga, som snart är klar. Gustavs far ska bara dra några nödvändiga rör och så vidare. 
Drack te och planerade en utflykt som jag ska göra med Olivia. 
I går använde jag halva dagen till att baka och fixa för mitt födelsedagsfirande.
Fick lite hjälp av Olivia, som börjar bli proffs på Cup cakes. 
Jag har börjat bjuda in dem lite tidigare än vad jag tänkt, för då kommer några inte riktigt lika sent. 
Barn och barnbarn med respektive fyllde mitt hem och mitt hjärta. . 
Olivia fick presenter av sina kusiner nu, eftersom kusinerna var i Göteborg då hon fyllde 9 år för någon vecka sedan. 
Vi åt tillsammans först och morfar/farfar lekte en stund med barnbarn och hund, så som han alltid gör.
 
Så blev det en födelsedag att minnas. 
Finaste presenten är ju att få hänga med sina barn och så roligt att få några saker ändå.
Färska goda jordgubbar fick jag, och...
pengar till en sak jag ska köpa, och en flaska Crémant som Gustav köpt av sin barndomsvän John som fixat lite vin åt Gustav och Madde från sin flickväns familjs vingård i Frankrike. Ska bli så spännande att få testa detta bubbel, som är gjort på samma vis som Champagne, men i ett annat distrikt och ibland delvis på andra druvor. 
Blommor, så vackra från Joel och Lovisas gård. Jag ska goggla lite på det jag ska köpa för pengarna jag fått, har en plan. Ett av våra barn är fortfarande på vift, han åkte för drygt en vecka sedan till Gdansk, och istället för att komma hem därifrån drog han vidare till kompisar på väsrkusten. Hoppas att vi får krama om honom också snart. han har i alla fall swishat presentpengar till sin mor och ringt och grattat. 
 
Vi pratade om silverskedar som mina äldsta barn fick under några år i present, och att inte den yngsta fick någon. Då sa en av Lukas bröder, med ett leende, som tur är, att hans lillebror föddes med silversked i mun och att jag, hans mor inte tagit den ur hans mun än...
 
Kan så vara, men man kan inte ge sina barn för mycket av kärlek i alla fall.
Tack för alla gratulationer som jag fått på FB och SMS!
Kärlek till er alla!
 
♥ Maria