Fredag, är det visst...

Vaknar tidigt, det är kyligt i vårt sovrum och jag anar att ännu en kall dag gryr. Känner mig piggare, bra, men inte pigg, mindre bra men kan ju beror på den tidiga morgonen också.  
Vackert men kallt, -22° stod termometern på 06.00. Jag kryper ner en stund till under täcket, och somnar om. Vaknar första morgonen den här veckan av alarmet i mobilen. Lovat att lämna Axel på Fritids på morgonen och stiger upp. Jag drar på mig mina nötta leggings och en varm tröja, fötterna får glida ner i ett par yllesockar. Täckbyxor och dunjacka, mössan ner till öronen och med Axel i släptåg tar vi bilen den korta sträckan till hans skola. Så skönt det hade varit att promenera, om jag hade orkat, men nu fick det bli bil. 
Ljuset flödar och jag knippsar några bilder ner mot älven innan jag går in. Vill verkligen hinna ut på isen med mina skidor innan det blir för varmt igen. 
Elden och värmen från kakelugnen värmer skönt under dagen. Jag svarar på mobilsamtal som har med jobbet att göra, spelar ingen roll för mig, även om jag är sjuk. Scrollar runt på nätet när jag blir less på att vara ensam hemma. Hittar spännande bloggar jag vetat om, men aldrig hunnit läsa tidigare. T ex Sofia Wood som bloggar på Elle decoration. Fina, själfulla texter med djup, sådant gillar jag. Blir nyfiken på hennes kokbok. Tvärhungrig och hittar inget gott i kylskåpet, ringer en vän, läs min man, som fixar hem ett skrovmål åt mig. 
Jag som aldrig, eller nästan aldrig köper hamburgare till lunch äter en med god aptit. Lite trist är ju att vi skulle ut och äta i kväll med ett stort kompisgäng för att sedan gå på Norrbottens teatern för att se " Var god dröj", en humoristisk story om vårt sjukhus och det som händer i den världen. Men, trots att jag nu börjar känna mig så mycket piggare, så hade jag inte orkat med allt detta i kväll. Sålde våra biljetter i går, så någon annan får ha skoj i stället. That's Life. 
Roligt, att Lukas kom hem för helgen. Lite krasslig är han och vem är inte det,  men glad som vanligt. Och när Lukas kommer hem är det som en mindre tornado som drar in. Från ensam hemma blir huset fullt av skratt, prat och stök. Med Lukas kommer också kompisarna tillbaka hem till oss. 
 
Lukas har ju snart arbetat ett helt läsår som "Fritidspedagog" och han roar sina syskonbarn så fort de ses på något vis, det har han alltid gjort. Att bli hämtad av Lukas på Fritids är höjden av lycka för en sexårig kille. 
Tänk, att kunna åka hem med skidor från skolan, det är inte alla förunnat. 
Axel skulle ha en pappahelg, så hans pappa kom och hämtade honom.  Här hemma lagades det middag och ja, nu är det bara vanligt fredagsmys. 
 
♥ Maria