Helgmys

Fredag är ju en rätt så fin dag, även om jag faktiskt jobbade till 18.00. Det brukar jag inte i vanliga fall på en fredag.  Känns nästan som ett hån mot dem som alltid jobbar sena dagar, att skriva så. Min mamma som jobbade på affär hela sitt liv slutade aldrig före 18.00 på vardagarna. Sedan jobbade ju hon även på lördagarna,  i alla fall varannan lördag om jag minns rätt. Min pappa jobbade skift, vilket innebar att även han jobbade sent varannan fredag, väldigt sent. Så är livet, inte rättvist i alla fall.
Men först förvaltningsdag, och lunch på Bistron. Vi hade en utbildning 13.00 och fick skynda oss för att hinna få lunch. 
Lunch blev ryggbiff och den var god och mör, viktigt. Först utbildning, sedan hade jag handledning, vilket var suveränt bra. Även om jag arbetat i 16 år som rektor så kan man behöva det ibland. Jag har en bra kontakt och tillika beteendevetare. 
Hemma blev det min goda morotssoppa, med lite räkor, ost och annat gott på sidan om, för att lyxa till det lite. 
På torsdag efter jobbet sprang jag in på ICA i Gammelstan, handlade lite och slank bara in utan att tänka efter, på  "Gammelstads knäck och karamell". 
En liten påse med praliner blev det där. 
Lite gott till mig och min man i kväll, efter en otroligt fysisk dag, då vi jobbat med kroppen i massor av timmar. 
De är både vackra och goda, dessa praliner. Just nu sjunger min man vår nationalsång tillsammans med alla riksdagsmän och kungen på TV 2. Jag är lite stolt över att Gunnar Idenstam var med och spelade orgel, inte för att jag känner honom, men vi läste franska i samma klass i tre år på Högalidskolan i Kiruna. Han var duktig i franska också minns jag och väldigt ordentlig och korrekt om jag minsn rätt, vilket jag förmodligen inte var. 
 
Vad vi gjort i dag...
Frukost, stilla och långsamt, fram tills att min man kom på att vi nog ska åka ut till Joel och Lovisa och hjälpa dem med att såga ner ett pilträd. Jag säger sällan nej till sådant. 
Ängarna i deras by var mer eller mindre täckta av fåglar. Mängder av svanar som vilar sig innan de flyger söderut. 
Här är trädet som skulle fällas. 
Joel har sågat, och jag, Lovisa och min man har burit och kört med skottkärran trädet, bit för bit, grenar och kvistar. Oj, oj oj vilket jobb, enkelt till en början men sent på eftermiddagen var hela kroppen mör. 
Till lunch fick vi en god fisksoppa, mums!
 
När jag var väääldigt trött i mina armar hittade jag på annat, som att klippa in fräscha blommor till deras vaser. En kopp te, och sedan ut igen och bära.
 
Det var en härlig dag, dimma och grått,
och skönt att få jobba utomhus i timmar. 
 
♥ Maria