Lite mer fjäll :-)

Jag har precis landat i soffan efter massor av timmar i bilen. En liten stunds soffmys, innan det är dags att krypa ner i sängen. 
Mängden snö i Riksgränsen den 27 maj 2017, i alla fall där snön från vår trapp hamnat då vi skottat under våren. Den är supertung!  Jag vet, för jag försökte få bort en del under några sena timmar i går eftermiddag. 
-Varför skottar du? Min man ser lite fundersam ut och säger att han inte tänker skotta mer den här våren, nu får solen göra sitt.
-Jag vill ha lite träning för mina armar, säger jag och fortsätter skotta tung blöt snö.
Min man skakar på sitt huvud, sitter kvar i solskenet och fortsätter stirra i sin mobil. Han verkar inte vilja träna sina armmuskler,  inte i dag i alla fall.
Lukas innan han drog iväg till backarna för att åka skidor och "nätverka", som han sa åt mig. 
 
Lite bilder från dagen innan;
 
Här någonstans kanske man kan se en glimt av Atlanten, alltså Rombakks fjorden, eller var det ännu högre upp?
De norska hytterna är väldigt fina där de ligger utspridda över fjället.
Just det, lite högre upp på Katteratt kan man se en skymt av havet. Till Rombakk fick vi gå då vi hade friluftsdag med vår skola när jag var tonåring. Roliga utflykter minns jag.
Ända fram till 1984 var det här ett väglöst land. Då åkte vi alltid tåg hit. 
Här bakom vårt fjäll Marie Pigg ligger Tullstationen och här åkte vi över E10:an och mot Björnefjell i går.
Jag blev väckt av min man före 06.00 denna morgon.
-Nu måste du upp, så vi hinner städa och packa innan det blir sämre väder.
Ute var det grått och snöblandat regn som föll över min nyskottade altan. Sommardäck på bilen och släpvagnen som skotern skulle lastas på. Okej, bara att tvinga sig upp och sätta igång.
 
Fyra timmar senare är vi på väg, nästan...Lukas ska väckas och skotern ska lastas. Han fick sova in i det sista eftersom han nätverkat väldigt länge dagen innan :-)
 
Vi har städat och gjort fint för två skidåkartjejer som flyttar in i vår lägenhet om en vecka för att jobba i Gränsen hela sommaren. Jag hoppas de kommer att trivas. 
 
♥ Maria