Höstlovet fortsätter...

Vad gör man på höstlovet med höstlovslediga barnbarn?
Åker skridskor i ishallen, med ett barnbarn som aldrig vill sluta åka. När jag var grymt trött i fötterna och lite liite less hade vi åkt i en och en halv timme i ett.
Jag googlade förstås också, och hittade några guldkorn att besöka. Norrbottens museet hade olika aktiviteter som pågår under hela veckan. I går kunde man  t ex karva till en pumpa inne på museet, eller bara leka lite med allt som finns för barn där. 
Fika så klart, och jag var nog den onyttigaste mormorn där den här dagen. Axel ville inte ha en smörgås, så han fick det han ville, en chokladbiskvi. 
Jag såg mig omkring och noterade att det var rätt så många barn där med mormor eller farfar med sig. Ett fåtal hade sina föräldrar i släptåg.
Efter musseet skyndade vi oss in en sväng på Akademibokhandeln. Jag köpte boken av Liv Strömqvist. Hon berättar i serieform som man kan älska eller hata, eller bara förhålla sig till, eftersom det är budskapet som är det viktiga. Har inte tid med boken just nu, har så mycket annat att läsa så den får vara en del av dekorationen hemma ett tag. Passar perfekt på vardagsrumsbordet ;-)
Lite julsaker fick jag med bara så där. Axel hittade en del som han önskar sig, så jag måste tipsa tomten...
 
Höstlovet har nog blivit lite av ett lov där den äldre generationen får ställa upp, om inte föräldrarna kan vara lediga. Bra för barnen att få tid med sina mor- och farföräldrar. Men alla har inte den möjligheten och då måste komplementet om föräldrarna inte kan vara lediga, vara ett alternativ att längta till, alltså fritidshemmet. Vi har så många bra fritidshem på våra skolor. På min skola var det många spännande saker som skulle hända under veckan, bowling, biblioteksbesök i stan med fika, bio i stan, Halloweenfest... 
 
Lov ska vara Fritidshemmets gulddagar för eleverna som inte får vara lediga!
 
♥ Maria