Längtar...

Så skönt det ska bli med långsamma, lata, lediga dagar. Men ännu några rader som ska skrivas, någon rekrytering som inte är klar...några saker som ska fixas...
 
Helgen som var gav energi. Hemresan från Kiruna var betydligt trevligare än ditresan. Vi tog nämligen en annan väg hem och slapp delvis vägarbetena.
Jag tog några bilder innan vi åkte. Och hortensiorna, så fina i Kirunas karga klimat.
Axel var nyfiken...vad händer där ute?
Medan jag och Frida packade fick min bror och Kajsa roa Axel ett tag. Sedan blev det många mil i bil.Vi plockade upp Lukas som fiskat hela helgen, gått på ett björnide och annat spännande.
Från min mamma tog vi vägen till Övertorneå och fick en trevlig fikastund hos familjen Stridsman-Oja. En hockeyfamilj så som vi. De bor i ett superhäftigt hus med en underbar utsikt över Torneälven och Finland.
Från bastualtan kan man njuta av utsikten. Och Karin är duktig på mycket, bland annat inredning.
Sedan rullade vi vidare längs Torneälven till Kukkolaforsen. 
Här blev det lunchstopp.
Lukas lever på fisk just nu, så givetvis valde han rökt sik, fångad i älven intill. Det var gott men harren han själv fick i helgen under hans fiskeresa var godare sa han. 
Jag köpte med mig deras goda lingonlimpa. Alldeles nybakad och supergod med en skiva ost på.
Både Lukas och Axel behövde springa av sig lite...innan vi fortsatte till IKEA i Haparanda. Jag handlade lite på Iittalas outlet och Frida köpte något på IKEA.
 -Du har ju redan hur mycket porslin som helst, sa min dotter när hon såg vad jag köpt.
-Det har jag väl inte, och förresten så använder jag allt..., nästan allt, sa jag då.
 
♥ Maria