Sjukstuga

Den här veckan började bra, fick så mycket gjort på två dagar, för att sedan vakna med feber och huvudvärk på onsdag morgon. Det finns värre saker i och för sig, för förkylningar är väl något som hör till då och då. Men tiden vi har bakom oss med pandemin har gjort mig så less på detta. När jag kände mig som risigast gav min mobil upp helt. Den var helt död, till en början, eller det var vad jag trodde. Jag har mitt alarm på varje vardag på 06.00, och även om mobilen inte gick att få igång, så har larmet fungerat, så himla bra så den har larmat från 06.00 tills batteriet gav upp. När inte något går att göra på den kan man ju inte ens stänga av larmet. 
 
Grattis Axel, 9 år!
Våran fina Axel har fyllt 9 år!
Lite snurr på ballongerna, men budskapet går fram. 
 
Axels present från oss var försenad, så vi fixade lite annat smått o gott i en presentpåse. Man vill ju ändå ha något med sig då man kommer på kalas. Kusin August hade ritat en teckning, som han jobbat med så länge så han höll på att bli sen till kalaset. 
En stillsam kväll på Skurholmen trots att vi var många, alla hade jäktat från jobbet och var nog lite trötta. 
Axel läser vad han fått av mormor, förutom det som nu var försenat. En kväll med mormor och på något skoj får vi i alla fall hoppas. 
Morbror Gustav försöker bli kompis med Hugo som är lite skeptisk, han är väldigt förtjust i kusin Olivia, men han verkar välja sina vänner och det tar tid och engagemang för att bli en av dem. Det vet jag som fått kämpa för att bli en av dem. Gossen fyller 2 år på tisdag, så vi träffas ju snart igen och då kanske Gustav lyckas bättre 😍
Alla vill veta hur det går med renoveringen av lägenheten, och den här veckan har det inte hänt något. Men när gossen i bild stannar hemma en helg kanske den helt plötsligt blir inflyttningsklar. Nu i helgen är han hos en kompis i Gällivare, Till veckan ska han på en jobbresa till Skåne och passar på att stanna i Stockholm över helgen då han ändå mellanlandar där. Helgen efter det var det väl hockeymatch och så rullar det på. Hej o hå!
 
Det blev en fin kväll med de fletsa av mina barn och alla barnbarn och bonusbarnbarn. Så himla fint det är när man kan träffas så här! 💖
 
På söndagskvällen åkte jag och Lukas till Svartöstan, en speciell plats i Luleå, för här ligger Luleås stora järnverk, SSAB. Alldeles intill, på andra sidan gatan från det stora stålverket ligger gamla fina trähus på rad i ett rutnät längs smala gator ner mot havet. Det enda som stör idyllen är ljudet från stålverket i bakgrunden, ett ljud som de boende i området inte hör, det finns där men de är bara en del av deras vardag.
Här i ett av de finaste husen hämtade vi en gammal byrå som jag köpt via en grupp på nätet. Den var tillverkad av ägarens farbror någon gång för länge sedan i Finland. 100 kr var ju nästan gratis, och kan fylla upp lägenheten som kanske blir klar någon gång i framtiden. 
Vi fick en trevlig pratstund med de gulliga paret som sålde byrån, och jag fick lov att fota deras fina veranda. 
På skolan har vi haft ett kvällsmöte med Fritids och schemaläggarna. Vi är ju några som inte hinner hem så Amanda åkte in till stan och köpte mat åt oss alla från Råvara. Det var kvällen innan jag blev sjuk.
 
Så efter den kvällen har jag inte gjort så mycket mer än vilat och tagit hand om mig själv. 
Och fått en ny mobil, jippi!!!
Jag hoppas att förkylningen gett med sig nu,
för så här pigg har jag inte varit på hela veckan som jag känner mig just nu. 
Min man har varit mycket sjukare än mig, så han fick pencilin i förrgår.
Jag hoppas att vi kan laga en god middag i morgon, 
för det har inte blivit en enda lagad middag den här veckan. 
 
♥ Maria