Tänder ljus

Ingen feber i dag, men hostar och har ont i halsen. Inget svar på Covid testet, får nog vänta till på måndag. Men så trött, har inte sovit en så lång natt på - jag vet inte när. Somnade tidigt i går, vaknade, typ till förmiddagsteet. 
Min man fixade den sena frukosten, och nu i eftermiddag fick han huvudvärk, precis så som det började för mig. 
Varm choklad, till en lite risig och tilltufsad kvinna.
Vilken tur att vi har kvar blåbärsgröt till i morgon, om ingen av oss är kry nog att fixa mat.
 
Dagen i dag, jag har fortsatt läsa, har galet många böcker att läsa just nu. Och allt för mitt jobb. Allt från klassrumsstruktur till mångfald och skolnärvaro. Mellan raderna jag läst har jag frågat min man snällt om han kan byta plats på tavlor vi har här hemma. 
Saris tavla kom mer till sin rätt här i trappen, mot den vita väggen. 
Den här, min mans favorittavla, en litografi av Anna Toresdotter. Egentligen ville jag inte ha en tavla just här, men min man var övertygad om att det var bästa platsen, så han fick som han ville. När väggen är så mönstard som den är, blir tavlor lite för mycket kan jag tycka. Den får väl hänga där ett tag, tills (vi) hittar ett bättre ställe att ha den på. 😘
Tänt ljus, så som många andra gör en kväll som denna. Tänder ljus varje kväll, men med en speciell tanke i kväll - en All helgona tanke. Funderar en kort stund om själen lever vidare, skulle det kunna vara så? Vetenskapen säger annat, men det finns ju saker vi inte kan förklara, utan att vara religiös. Tänker på all terrorism och hur hemskt allt är som händer i Frankrike just nu, om och om igen. Hur kan religion bli till hat, grymhet och död? Handlar inte religion om kärlek och omtanke om andra? Om andra oavsett var du kommer i från, eller vilken religiös eller politiska åskådning du har...?
 
Ja, jag förstår att hat föder hat och att människor hatar för att de fruktar och de fruktar för att de inte känner varandra osv, som kanske Martin Luther King kan ha sagt. 
Vi fixar en middag tillsammans i kväll, en middag som smakade massor. I stället för att gå ut i regnet och grilla pepparbiff fick den grillas i kakelugnen. 
"Låt aldrig hoppet försvinna"
 
♥ Maria