Söndagsmorgon

Jag fick ju en fin nattgäst i går. Lilla Olivia ville sova över, och vem var inte gladare än hennes farmor över det. Vi åt middag tillsammans jag, Madde och barnen. När August var trött åkte de hem och Olivia blev kvar med ryggsäcken full av övernattningsattiraljer. Olivia fick välja film och det blev Nils Karlsson Pyssling. Sedan läste vi ur den boken innan hon somnade intill mig.
 
Kan vara vaken länge på lördagskvällarna, men somnade tidigt i går. Vanligtvis njuter jag länge av vetskapen om att jag inte behöver stiga upp tidigt på söndagsmorgonen. I går var jag ändå lite klok, smög upp och satte mig i soffan med en av mina tidningar en stund efter att lilla O somnat. Men, av erfarenhet av den här lilla tösen så förstod jag att det blir en tidig söndagsmorgon.
05.45 vaknade hon pigg och glad. Då kom jag ihåg något jag hade i mina gömmor. En bok med pappersdockor, som jag köpt på Kiruna bokhandel för länge sedan. Tänkte nog att den kunde bli en julklapp.
Nu plockade jag ändå fram den, och vi hade en mysig morgon i sängen med att försiktigt plocka ut dockor och kläder ur den. 
 
Möjligen är jag en aning partisk, men jag tycker att Kirunas bokhandel är riktigt bra. En sådan affär som jag tycker om att botanisera i. Tittar alltid in där då jag är i Kiruna. Det finns massor av roliga böcker, för vuxna men framför allt för barn. 
 
Vi blev lite hungriga till sist, och tassade ner för att fixa "hotellfrukost". Ringde Madde och bjöd in henne och August också. 
Vi fixade allt som Olivia ville ha. Varm choklad, scones, smoothie och melon. Melon måste man ha när man dukar upp hotellfrukost, det visste Olivia. De fanns på hotellet hon bodde på i januari.  
När jag fyllde år fick jag ett fint bidrag av några av mina barn till en ny stavmixer. Hade sett ut en jag skulle köpa men blev avrådd av försäljaren, och det här var då vi var i Stockholm i somras. 
 
-Du kommer att bli besviken, sa han
-Varför, undrarde jag så klart. 
-Ska du ha en som håller över tid får du gå upp i pris, speciellt om man kör frysta bär med den, sa han. 
 
Några av mina nu utflugna barn har avverkat ett antal medan de bodde hemma. Det måste vara åtskilliga liter smoothies som de fixat efter skolan i vårt kök och alltid med frysta bär i. De stavmixers vi haft har faktiskt slutat fungera efter ett tag. 
 
Alltså köpte jag ingen alls, inte i Stockholm, utan åkte hem, scrollade på nätet. Läste tester som jag hittade över olika märken. I alla tester fick just den försäljaren framhöll bäst resultat. 
Så jag tog med mig mina presentkort och åkte till Cervera här i stan och beställde en sådan för de hade inte inne just det märket. Det var för en vecka sedan. Jag hämtade den i går och hade inte hunnit testa den innan, men nu kom den till användning.  
Den fungerade utmärkt och med frysta bär. Nu hoppas jag att den också håller vad både försäljaren i Stockholm lovade och vad alla tester visat. 
 
♥ Maria