Måndag

Mörkt i världen, i mörkaste tiden på året. Ett krig som fortsätter, lågkonjunktur som skapar oro på arbetsmarknaden. Byggen som pausas mitt i en tid då vår del av landet ska växa. Tech-bolag som säger upp personal, Klarna, Kry, Storytel etc, etc. I skolan har vi ont om pengar får vi veta, vilket kan bidra till neddragningar på något vis. 
 
Det som finns i livet som vi kan göra något åt, de gör vi något åt. Eller hur?!
Jag ägnade en del av min söndag till att städa upp byggdamm och vitsåpa Lukas sovrumsgolv en gång till.  Gjorde grundbehandlingen i sormas, men trägolv kan man vitsåpa någon gång då och då.
Lukas som hade varit på fest på lördagskvällen/natten kom från stan i sina finkläder. Skjortan tog han av sig för att ledigt kunna såga och skruva. Han var nog rätt så sliten tror jag. trots det fortsatte han kriga på med sin lägenhet och klä vinklar och vrår med golvlister. 
Jag bar in i sovrummet de möbler vi tagit hit sedan han fick nycklarna till sin lägenhet i början på juni. Inte så mycket än, men några pinaler som tog allt för mycket plats hemma hos oss. Jag hoppas att hans dubbelsäng kan tas hit så fort som möjligt, för då kan jag städa upp hans rum hos oss ordentligt. Just nu tar jag mig nästan inte in i det rummet p g a alla flyttkartonger, kläder och sängarna. 
Bara auktionsfynd och ändå rätt så mysigt tycker jag. 
Bänken ska stå i vardagsrummet sedan, men tills de rummet är klart får den stå här. 
Jag har en del att göra fram till på söndag, så mitt mål är att städa vardagsrummet och vitsåpa golvet där på söndag, hoppas min plan håller. Men då måste Lukas först såga klart allt så att vi får bort sågen som nu tar upp så mycket plats där. 
Jag ska vara barnvakt till helgen åt den här killen och jag hoppas att hans storebror också kommer. Både fredagkväll och lördagkväll. Föräldrarna ska på julfester och annat skoj, och då ska vi ha julmys hos mig.   
 
Ha det fint i veckan, och njut av livet!
 
♥ Maria