En annorlunda födelsedag...

Vi väcktes tidigt i går av en hund som inte mådde bra. En gammal jämthund som i sitt hundliv varit en riktigt bra jakthund och fixat älgar till vår familj. Några timmar senare hade han lämnat jordelivet och sorgen hos familjen var stor. Speciellt den yngste sonen, som haft det stora ansvaret de sista åren att ta ansvar för den på alla sätt och vis. 
Det blev en kaosartad dag. Men sedan bestämde sig min familj att fira mig på kvällen, trots allt, eftersom Zack somnat in och inget gick att göra åt det någe mer. Så som livet kan vara...
Barnen, deras respektive och vännerna steppade in och vi pratade om vad som hänt denna dag, om livet med och utan hund, och om allt annat som livet bjuder på, medan de flesta sippade på bubbel eller något annat gott.
Och så fick jag blommor och presenter, så himla fina!!! Tack snälla ni, världens bästa barn och vänner!
Ibland får man något som man absolut inte förväntat sig, men som jag sååå länge önskat att jag hade ägt. Boken Svenska gods och gårdar - Norrbottens län. Tjohoo! Jag och mannen köpte vårat hus då vi var väldigt unga, kan man tycka i dag ;-) jag var 24 år och mannen 26 år. Vi fick då veta att vårt blivande hus fanns på en liten bild i denna bok, med lite text om vem som byggde huset och vem som bodde i det då, 1940, när boken gavs ut. Sedan dess har den funnits på min önskelista över sådant som inte är nödvändigt men lite skoj att ha. 
 
För någon vecka sedan sa jag till min dotter att jag och hennes far hade budat på just den boken några gånger under årens lopp då den dykt upp på auktioner. Men vi hade varje gång gett oss i budgivningen då vi tyckt att den blivit för dyr. Nu hade mina barn lyckats få tag på den på ett antikvariat och den var i superfint skick.
Det bläddrades flitigt och med stort intresse i den under kvällen :-)
Underbart med en dotter som kan baka! Trots dagens kaos så lyckades hon och jag sno ihop lite smått och gott.
Jag var för trött för att fixa håret, det blev en slarvig knut, men det gick bra ändå ;-)
En present ska ni få se här på bloggen, så snart jag har hängt upp den. Vet bara inte var i huset den ska hänga, och den ger ett helt underbart sken då man tänder den...
Då fick man ett år till av livet, ett bra år trots allt, och så spännande som livet är, så får man hoppas att det bjuder på många fler...
Klicka här!
 
För övrigt så jobbar vi på här hemma nu med sådant som måste göras, och det känns faktiskt lite roligare nu, efter våra dagar på Gotland! 
 
♥ Maria