En vanlig onsdag

En alldeles vanlig onsdag, ledardag och besparingar. Nya arbetsuppgifter som ska göras innan den och den dagen. Gamla uppgifter som vi lyckats förtränga i några månader och nu lyfts de fram, och vi inser att okej, vi får prioritera om och stryka annat viktigt och göra det här som ibland känns som mindre viktigt. En redan fulltecknad agenda får oss rektorer att sjunka ihop i någon sorts uppgivenhet.
Vi stryker bort lite av uppgivenheten och tar lunch. Jenny tipsade om pastan med kräftor på Le Croissant vilket visade sig vara ett supertips. Så god, krämig och med lite sting i. Vi uppmuntrade varandra och försökte glömma lite av förmiddagens tusen ton av frustration,
 Det blev en eftermiddag som blev sååå mycket ljusare, eller ljusare...i alla fall blir man klokare och effektivare då man tar tag i saker tillsammans än om man ska rådda i allt ensam. Vi vimsade in oss i problematiken kring GDPR i någon timme och vårt juridiska stöd Maria fick nog en svettig stund med oss.
 
Mellan lagparagrafer och kommunalaåläggande såg jag vad klockan var och skyndade mig i väg till skolan för en arbetskväll med en energisk skara pedagoger och en lika entusiastisk skara föräldrar som verkligen var taggade på att göra skolan och skolgården sommarfin.
Lekstugan som vårt elevråd fått processa fram under läsåret, tillverkad av Byggprogrammet på gymnasiet levererades. En och annan förälder tog genast tag i målningen av den. 
Så fint, att ha föräldrar som ser vitsen med en sådan här aktivitet trots att det var eftermiddag och alla hade jobbat en hel arbetsdag innan. Det målades och putsades överallt.
Oj, oj oj...vad händer här?
Agnes, yngst av personalen på skolan tog på sig uppdraget. 
 
-Varför kanske någon undrar, varför ska personal och föräldrar arbeta med sådant på en kommunal skola?
 
Enkelt, en pedagogisk och psykologisk medveten tanke om att barn som ser att deras föräldrar och deras lärare tillsammans jobbar för att hålla miljön på skolan både trevlig och fräsch gör att de själva blir mer aktsamma om den i vardagen. 
 
Bonus som en av mammorna sa, medan hon målade;
- Vi lär känna varandra, vi föräldrar medan vi gör ett jobb tillsammans för våra och andras barn. 
-Jag hoppas att ni gör det här till en tradition på skolan , sa hon vidare denna Cecilia.
 
När klockan var närmare kväll och det mesta var klart eller i alla fall bättre än innan sa vi tack och adjö till föräldrar och barn och satte oss i personalrummet för lite kvällsfika.
Jag tog med mig Lukas i all hast hemma och åkte vidare till min äldsta son med familj, för att fira Madde, hans sambo som fyllde år denna onsdag.
Delar av hennes färgstarka familj, bonuspappa Kenneth, mormor Iris och Maddes fina lillasyster Rebecka. Maddes mamma Barbro fick söva Olivia, medan vi fikade. Den här spännande familjen gav min onsdag stjärnströssel. Vi skrattade åt det ena och det andra och önskade Maddes mamma och bonuspappa en trevlig resa, de åker till USA i dag. 
 
Jag och Lukas åkte hem och tja, jag gjorde inte så mycket mer den här dagen. 😊
 
♥ Maria