Snart sätter vi punkt för 2021

Tänk att jag trodde på fullaste allvar, att 2021 skulle bli ett bättre år på alla plan än 2020. Vilket det kanske inte blev så här i backspegeln. Inte dåligt, absolut inte, men det har ändå varit ett oroligt år på många sätt och vis. Nu lämnar vi året som gått, inte lönt att stirra sig blind på det som varit.
Tursamt nog, så är jag en obotlig optimist och realist, tror det bästa för det mesta om allt och alla tills annat visar sig. Realist, eftersom jag har en inneboende känsla, kan vara all erfarenhet livet gett, som säger mig vad jag ska tro och inte tro, och som leder mig rätt, oftast. 
Efter mitt pepparkaksbak hemma tog jag mig ett hett och långt bad, sista för 2021, i mitt badkar i alla fall. 
Köpte mig två olika Kombuchas och tog med mig en till badet. Helt okej, och producerad i Norrbotten, vilket vi gillar, vi som bor här. 
En skön avslutning på den dagen, eller inte riktigt, vi packade och gjorde allt klart för avfärd norrut tidigt nästa morgon. 
Vi kom inte i väg så tidigt som tanken var, men nästan. Så här såg det ut vid aftonrodnad och då var klockan 14.04, längs E10:an vid Kaisepakte (tror jag vi var). Nu råder polarnatt vilket innebär att solen inte stiger upp ovan horisonten den här tiden på året norr om Polcirkeln. Lite ljust är det dock, så man hinner med lite skidor också innan mörkret. Har man pannlampa kan man åka vilken tid man vill. 
När det sedan blir mörkt, så blir det mörkt vill jag lova. 
Bäddade och tände ljus. Plockade fram min litteratur, har med mig lite fler böcker också, om jag skulle behöva variation i mitt  läsande. 
Jag knatade till affären, behövde komplettera lite till dagens middag. Det blev en het räkpasta, ljuvligt god. Sedan badade vi bastu, bara för att vi kan och avslutade kvällen med att titta på Lasse Åbergs seglingsäventyr, kan den utantill efter alla tittar genom åren och ändå skrattade jag åt alla dråpligheter.  En med andra ord, lugn kväll.
Vaknade till morgonrodnad. 
En av våra norska grannar har fixat julfint hos sig. 
Nu har jag bloggat klart, och ska byta från pyjamas till kläder som passar för vinter och snö.
Måste ta mig till affären igen, för att fixa några saker som behövs till aftonens middag. 
 
Så som du lever i dag, kommer din morgondag att tacka eller banna dig för...
Minns min första kurs i psykologi på universitetet, då psykologilärare sa att om du lever ett bra liv i dag d v s gör gott och beter dig gott mot andra, får du en god ålderdom. 
Du har inget att ångra som tynger ditt leverna då det uppenbart är för sent att ändra på det som varit. 
 
Det ovan är vad du kan göra något åt, sedan vet vi alla att livet bjuder på både goda och onda överraskningar, sådant vi aldrig kan förändra då de väl hänt, men vi kan välja att leva med det så gott vi kan...💖
 
♥ Maria