Hemmahelg.

En helg helt oplanerad, kan ju vara skönt. Jag har en del att göra, som alltid i mitt hem, så sysslolös behöver man aldrig bli. Kanske skidor, kanske inte. Vi hade tänkt åka till Riksgränsen, och jag hade tänkt ta ledigt någon dag, men dagarna blev fullbokade av möten på jobbet och samtidigt verkade vädret inte bli så roligt där. 
 
Lukas fick ett gediget köksbord i massiv teak av Mats och Annika då han hade köpt sin lägenhet. Så himla snällt av dem! De hade köpt sig ett nytt och Mats sa att Lukas skulle ha bordet. Sedan visade det sig att bordet var lite för stort för lägenheten. Han hade inget vardagsrumsbord, så jag kom på rätt så snabbt, som vanligt, att man faktiskt kan göra det till ett vardagsrumsbord. Jag är ju inte snickare, och vet inte allt, som tur är. Min man sa att vi inte har en såg som fixar att såga till bordet snyggt. 
Det här är undersidan av bordet, då vi skruvat lös benen och sargen. Jag har ju en del kontakter, och en av den är Tommy, världens bästa möbelsnickare, som driver "Tommys snicker", på Bergnäset. Ringde honom, och han tog snällt emot skivan. Efter någon vecka var han klar. Han hade till och med slipat skivan fast han inte hade behövt göra det. Jag sa till honom att slipandet kan vi fixa själva. 
-Finslipa får ni göra själv sa han, vilket min man gjorde och sedan oljade han skivan. Benen hade vi redan sedan så där 15 år tillbaka, under ett runt bord som stod i vårt gårdshus. Den skivan står nu i vårt förråd, tillsvidare och i gårdshuset ställde vi vårt gamla vardagsrumsbord. Ska bli så roligt att få ställa det på plats i Lukas lägenhet då han kommer hem från London där han nu roar sig med sina vänner. 
-Visst blev det fint!!!
 
Tack Annika och Mats!!! Annika har förresten en superfin affär i vår stad, Norrabo - Pentik.
I veckan som var, har jag fått till en lunchpromenad, en bättre än ingen. 
 
Vilken vecka vi haft, strålande sol och gnistrande snö. 
Kvällsmöte med Fritids, som vi startade med mat. Trevligt att äta tillsammans, och Sandra som stängde på Fritids anslöt så fort sista barnet blivit hämtat. 
Caesarsallad. Sedan jobbade vi järnet, utvärderade tiden efter jul, och planerade tiden som kommer. En annan dag jobbade vi lite längre med lärarna på skolan, de har läst en riktigt viktig bok "Nya vägar till en likvärdig skola", av Fredrik Zimmerman. Den hade vi litteraturseminarium om. 
Då blev det inte middag, utan eftermiddagsfika. Långa dagar, men viktiga möten. 
 
För det mesta blir det fredag, och så blev det även denna vecka. Möte med vår chef till att börja med. 
Lunch på Karl August.
 Wallenbergare, med brynt smör och lingon, som var så gott!
På fredagarna bjuds det på efterrätt. 
Sedan hade jag möte med min mentor Nina. 
Vi gick igenom ett viktigt datasystem som jag måste lära mig. Det är vad jag bland annat kommer att jobba med under påsklovet. Någon dag planerar vi att sitta tillsammans för att ha varandra som bollplank. Sedan blev det helg.
 
I morgon, innan skidor måste jag få tag på kvistar att hänga lite påskfint i. 
Nu Masked Singer, ska försöka att inte somna i soffan, gäsp!
 
♥ Maria