Tänker nytt...

Ut med det gamla och in med det nya, så säger/tänker väl många på nyårsafton. Vi vet vad vi kastar bort, vad vi inte vill ha med oss in i det nya året, men vad vi än önskar av det nya, så finns inga garantier att det blir så som vi önskar och vill. En insikt, och jag behöver dessa lugna dagar fram till början av januari för att hinna formulera meningar av mina tankar jag burit på en längre tid. Att skapa tid och handling för att göra något av de insikter och klokskap som sakta växer fram, det ger mig ny energi. 
Har ätit en långsam frukost varje morgon, haft en del jobbsamtal via mail eller mobil, har ju jour nu. Sedan har jag satt mig vid datorn, skapat ett nytt kalendarium, som fick ligga och gotta till sig under natten och nästa morgon kom jag på att jag måste flytta om en del i detta korthus, för att få det ännu bättre. Läst facklitteratur, vilket jag ibland får prioritera bort, p g a annat. Där emellan har jag hunnit med ett nätverksmöte med två före detta kollegor som är superintressanta att diskutera ledarskap i stort och pedagogiskt ledarskap specifikt med. 
Annevi bjöd på gott hembakt fika. 

Recept på dessa var från Ernst samlingar. Supergoda chokladpraliner med lakritssmak. 
Beundrade Annevis fina Skansentomtar. 
Min man missade ju det han gillar mest med julen - maten! Så vi plockade ihop lite av varje och jag kokade till och med ny fräsch gröt åt honom en dag. Nu vill inte jag i alla fall äta julmat på länge.
Micke och Maria är hemma igen någon vecka för att sedan åka tillbaka till Mallorca. Skoj att vi fick tid att träffas. 
De hade med sig en liten "krya på dig" sak till min man. 
De fina julblommorna börjar ge upp, när Amaryllien blommar som finast har de övriga börjat sloka. 
En lugn dag, ska så småningom börja förbereda mitt bidrag till vårt nyårsfirande, som vi ska ta oss till i morgon trots kryckor och värk.  
 
Jag önskar er alla ett gott slut på det här året,
och ett fint och förhoppningsvis snällare, mer empatiskt år för alla,
och framför allt för dem som lever i krigsdrabbade länder
 
♥ Maria