Tornedalsk mat

Tänk, att jag har levt i princip hela mitt liv i skolans värld, och aldrig fått någon typisk tornedalsk mat till lunch i skolmatsalen. 
Plötsligt händer det! Så gott, och plättarna uppskattades av eleverna. 
Pumpasoppan var ett alternativ, och den var riktigt god med sting. Förstår ni, så god mat vi får på vår skola, helt fantastiskt gott och spännande varje dag. 
 
I dag var det möte för vårt lilla rektorsteam. 
Gott fika som Nina bjöd på. 
Vilka härliga ytor de har på den här skolan. 
 
Efter jobbet skyndade jag mig till Folkhögsskolans rektorsvilla och Konstbutiken Valborg som är inhyst där. De har kvällsöppet väldigt sällan och då måste man passa på. 
Hämtade ut två tavlor som jag fått inramade, men inte den på bilden, den här roliga hänger i rektorsvillan. Ni kan få se mina tavlor så småningom. 
Visst är de fina våra nya stuprännor?! Här i hörnet ska det grävas och sedan ska en liten altan byggas där. 
 
Fick en fråga tidigare av en bloggläsare. "Har du ingen bokhylla längre?"
Jag har en i vårt gästrum, en som innehåller en del böcker som jag ännu inte rensat ut, vilket jag gjort med massor av böcker. Det känns så skönt, när jag blir av med en massa dammsamlande böcker som jag inte kommer att läsa en gång till. En del kan läsa samma bok flera gånger, det gör jag aldrig. Varför spara då? Oftast ger jag bort böcker, och är en bok lite sliten slänger jag. Ingen nostalgi där inte. Barnböcker som är hela sparar jag, måste ju ha något att läsa för barnbarnen så klart. 
 
I kväll.
Fullmåne och det blev en lång promenad i månsken. 
 
♥ Maria