Goda middagar, trädgårdsstök och snart en resa.

Några dunkla halvdystra dagar och sedan kom solen, och genast känns världen lite bättre, även om vetskapen om vilka hemskheter som sker på andra håll på vår jord finns där hela tiden. 
 
Vi har ätit gott i helgen. Fjällröding, gudagott. Under en tid i vårt liv fick vi äta så mycket fjällröding så vi tackade nej till sist till mer röding. Min svärfar typ bodde uppe i Stora sjöfallet och fiskade och fiskade. Kom hem med färsk fisk och åkte tillbaka och fiskade mer, om och om igen. Nu får vi köpa vår fisk för det mesta. 
Spetskål, sparris och annat gottigt till rödingen. 
 
I dag kom solen, så skönt, då passade jag på att börja med "vårstäd" i rabatter och tömde krukor med döda vinterblommor. 
Hugo kom förbi och hjälpte mig. Tur man har dessa små gulliga hjälpredor 💖
När han vattnat mina blommor, burit kvistar till släpvagnen och skottat snön som ännu ligger kvar på vissa ställen på vår gräsmatta blev han så trött så trött. 
Hallonbusken ska snart få bo ute. Den trivs dock på vår veranda men ut ska den om än lite försiktigt. 
Fler blommor som ska ut. De här blommorna har verkligen älskat att bo här på verandan i vinter, vi har runt 5° varmt här vintertid. 
En annan dag...
Jag fick använda lite list för att få med mig mina bästa "transportkillar", för att hämta ett skåp några mil bort. I bilen upp till Riksgränsen för två veckor sedan började jag buda på skåpet, och det blev mitt. Ännu en gång från en by utanför Piteå. Precis då vi skulle åka visade det sig att min bil var trasig, en rem av något slag hade gått av. Tur ändå att det inte hände då vi var på väg hem från Gränsen, hade varit så mycket mer kaosigt om det skett då. Vi fick ta en annan bil, och kom i väg. 
Lukas var hungrig, som vanligt, så innan vi lämnade Piteå bjöd jag mina killar på fika på Hanséns på gågatan där.
Nu har jag ett skåp som ska slipas och målas här hemma innan de hamnar där det är tänkt. Får bli någon helg framöver. 
När vi kom hem blev det långkok, pulled beef och taccotillbehör. 
 
Jag har börjat packa, i morgon Stockholm och sedan några dagar i Paris. 
Men nu ska jag nog kika lite på Eurovision Song Contest...
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: