Paris, på kvällen...

Eiffeltornet, det vilar magi över detta torn. Vackrast när det är mörkt. 
Förra gången jag var här tog vi oss upp i tornet, drack ett glas champagne där uppe och då hade jag fjärilar i magen i den stunden. Nu räckte det med att se det på håll, men ändå så fantastiskt ändå.
 
Ännu en restaurang som är dekorerad till max. 
 
Den kvällen bestämde vi oss för att äta den franska paradrätten entrecote med bearnaisesås och haricots verts till. Vi beställde och fick in pepparsås, ett salladsblad men inga gröna haricots. Klagade faktiskt och då bar de in nya tallrikar med det vi ville ha. 
 
Här handlade vi inte Crepes, inte den dagen. När vi sedan hade tid och lust för det fick vi gå och gå, och via den intelligenta appen om Paris, hittade vi till sist ett intil Champs-Elysées.
Jag som gillar gosaker hamnade för en stund i ett sockrigt kärleksrus. Crepes med vaniljglass, apelsinmarmelad och toppad med Grand Marnier. Kanske det godaste jag åt under den här veckan. 
 
Vi har fått så bra tips av Josée om vad man kan göra och var man kan äta i Paris. 
Någon av oss var här för första gången, och då vill man se Sacré- Coeur. Det är ju en bit hit upp, men vi traskade med gott mod. 
Trapporna var många. 
Till sist, uppe och på trappen till den här kända kyrkan. Här satt vi en stund och njöt av gatumusikanten som sjöng så vackert Lennons Imagine .
Du ser Paris så långt ögat kan nå. 
I Montmartre såg vi faktiskt något som såg ut som radhus. 
 
Vi blev törstiga och strax efter hungriga efter promenaden upp till Montmartre. Då passade det bra med ett stopp. 
Croque monsieur. 
Här köpte jag en Aperol spritz, årets första. Vi har verkligen hunnit prata och reflektera över skolan och vad som är bra och vad som kan bli bättre. 
 
Hoppas ni inte är less på Paris, det kan bli ett till inlägg...
 
♥ Maria
 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: