Meteorologen och Dante.

Meteorologen är Riksgränsens äldsta hus ett före detta tullhus och från tiden då malmbanan byggdes. 
 Idag ett lite hotell med restaurang. Här hyrde jag, min man och en liten Lukas det finaste rummet med kakelugn några nätter för väldigt länge sedan. Det var i augusti och vi vandrade i två dagar här, åkte sedan till Narvik innan vi vände hem. Det var innan vi hade lägenheten.
 
Måste rekomendera detta ställe! Här välkomnas man med värme och trevlig personal. 
Det är bra om man bokar bord i god tid, för då hamnar man på deras väntelista, de som bor på hotellet har förtur. När vi kom in såg min man att det var dukat för långbord, lite skeptiskt frågade han om jag visste om det innan. Nej det gjorde jag inte, men det blir väl bra sa jag så positivt jag kunde utan att låta för happy. Tur att han inte är introvert, för lite spänning gillar han också. 
Här är Dante Zia chefskock och han var en förtjusande trevlig värd för kvällen tillsammans med sina kompisar i köket och servisen. Det var ett team som gjorde allt tillsammans, tog hand om oss gäster, berättade om maten och serverade tillsammans under kvällen. 
Det var fri sittning och vi hamnade bredvid ett par från Begien, där mannen var snowboardåkare som var här för heliskiing, ni vet då man körs upp med helikopter på olika fjälltoppar och åker ner. Mitt emot två bröder från Australien, och lite längre bort ett par från Italien osv. 
Förrätten helt galet god! Pilgrimsmussla med asiatiska smaker. Till det ett gott fluffigt bröd med brynt smör till. 
Varmrätten, Dovhjortsfilé med hasselbackspotatis. Det ställdes fram grytor med mer filé och potatis för dem som ville ha. Extra många stjärnor för den goda hemslagna bean som sedan serverades. 
Efterrätten, en sorbé på äpple och med något krunch som hade smak av kardemumma. En fräsch avslutning på den goda middagen.
Medan vi pratade engelska och njöt av maten hörde vi ett krasch av porslin från köket. En av de gulliga servitriserna hade halkat och fick nu lägga sig i lobbyn med en fot i högläge, en i sällskapet vid bordet var tydligen läkare som sedan undersökte henne där och då.
 
Lite kalabalik, men allt flöt på ändå, så trevligt med en varm familjär stämning. När vi till sist kände oss nöjda för kvällen traskade vi hem i den ljumma kvällen. 
Kommentera inlägget här: