Måndag och en kort resumé av min helg.

Vår sista kväll i Paris var vi rätt så trötta efter intensiva dagar med hjärnor proppfulla av nya intryck och kroppen mör av många avverkade steg på franska gator och allt ett högt tempo. Någon hade ont i huvudet och ville vila, någon annan ville hinna köpa något med sig hem, och någon ville bara sitta på en bar med ett glas kallt att dricka. Vi delade på oss och när det blev dags för middag traskade vi i väg i samlad trupp. 
Nu ville vi hitta ett genuint franskt matställe. Vi har fått så många tips av Anne och hennes syster Josée. Men nu var vi trötta och ville hitta något nära där vi bor. Lite svårt eftersom vi bor mitt bland alla andra turister. Men när vi traskat bort från de breda boulevarderna och in på de små gatorna bort från all kommers hittade vi denna lilla pärla. 
Ägarna, en man och en kvinna kunde bara franska. Men de hade en stamkund, från Canada som var deras ständige tolk. Erica fick massor av bra tips av dem om vad vi skulle äta.
Potatismos med korv var en favoriträtt för paret intill oss som var stamgäster. 
Ett trevligt ställe som jag hade återvänt till om jag hade hittat tillbaka dit, vilket jag förmodligen inte kommer att göra, om jag om något år kommer tillbaka till Paris. 
Vilken härlig bild på den här väggen i Montmartre.
Den här boken hittade vi på den franska skolan, den finns även på svenska.  En favoritbok för Erica då hon var barn. Den ska jag nog köpa till något barnbarn tänker jag. 
Det här stod skrivet på ett fönster på den franska skolan, klok tanke. 
Lite av vad jag köpte med mig hem. De franska tvålarna var billigare än i Sverige, alltså är jag nöjd med det köpet. Ladurées goda Macarons hade jag tänkt köpa, men då vi stod i rulltrappan upp till säkerhetskontrollen på flygplatsen såg jag deras affär under oss. Ingen ville ju vända då, så jag hoppades att det skulle finnas en sådan affär innanför, vilket det inte fanns. Men dessa plagiat fanns ju, och jag köpte dem men de var inte goda. En ask med chokladbitar, i vackert omslag var ett bra köp. Sedan blev det nog en flaska champagne också. 
På fredagskvällen då vi till sist kom hem drygt två timmar försenade, bjöd Frida och Otto på middag, så skönt och så gott med grillat kött och annat smaskigt. 
 
När vi kom hem, kan jag ha somnat nästan direkt jag klev in genom dörren. 
Vaknade utvilad men lite förvirrad av att vakna hemma. Klockan var nästan 07.30. Ute på glasverandan hade min man dukat upp frukost, läste Dagens Nyheter och väntade på att jag skulle vakna. Sedan blev det en lördagen med trädgårdsjobb. På eftermiddagen åkte vi till Joel och Lovisa där vi skulle äta och jag kunde lämna dem gott som Lovisas moster skickat med mig till dem. 
 
Det var varmt och mysigt ute på deras gård. Här satt vi länge och pratade om min resa, om vårt möte med hennes gulliga moster och annat spännande. 
Det var lördagen. 
 
Söndagen får vi ta nästa gång jag tittar in....
Nu måste jag planera för i morgon. 
 
♥ Maria
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: