Maj, bästa månaden!

Här i Riksgränsen är maj den allra bästa månaden, för mig i alla fall. När jag var barn och bodde i Kiruna var det både den allra tråkigaste månaden då allt var smutsigt och grått i stan, snön var inte längre vit, men den låg kvar där envist in i det sista. Inte ens på skolavslutning hade björkarna slagit ut. Det var så grått ,så grått.  På helgerna åkte vi till fjällen, antingen upp mot Kebnekaise, och sjöarna där Paittasjärvi var ett givet mål. Där var snön vit och solen sken alltid. Eller så blev det tåg till pimpeltävlingen  - Lapplandsmästerskapet på Torneträsk som var den första helgen i maj om jag minns rätt. Folkfest var det, tåget var smockfullt med glada resenärer som alla skulle till Stenbacken där man klev av tåget och gick den lilla biten ner till sjön. I slutet av maj började racet varje helg ner till Tornedalen och vår stuga. Undrar hur många mil och många timmar jag suttit i en bil i min barndom. 
Vi har bara haft med oss kalla drycker upp på fjället nu, för att jag tog hem min termos sist jag var här, med hett vatten till te. Glömde ta hit den igen. Vi har även en stor termos här för choklad/kaffe men min man valde att inte ta med sig kaffe, så då fick det bli så här. 
Otto har fixat en ny lampa hit till vår altan. Den som fanns här innan gick sönder. Jag tycker det blev fint med den här nya. 
Efter skidturerna har det varit gott att sitta här ute. 
Boken som jag börjat läsa för väldigt länge sedan, har fått vila i månader. Nu är jag helt inne i den, "Systrarna" av Jonas Hassan Khemiri, en favoritförfattare för mig. Jag älskade hans bok "Ett öga rött" som jag läste i början av 2000. Men den här är omfångsrik, kring 700 sidor och tung att hålla i. 
Den tar man inte med sig på flyget, då man reser, väger för mycket. 
Fredag eftermiddag. Vi har börjat städa lite, och sedan ett After städ, ute på altan. 
 
I morgon bitti har vi möte på hotellet med vår Brf förening. 
har vi städat klart åker vi efter mötet,  har vi inte så blir det så fort vi är klar.
Så sköna dagar vi haft, och maj, jag säger bara maj!
Bästa tiden på året här, förutom augusti och september då...
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: